Waar wij voor staan

Welkom aan mijn/onze tafel

 Van een simpele snee brood, gebakken in een stokoude stenen oven, tot een achtgangenmenu gelardeerd met de meest exclusieve ingrediënten. Van een klein boerderijtje waar de heerlijkste asperges worden gestoken tot een pronkerig kasteel waar in de kelders de meest prestigieuze wijnen rijpen.

 

Als culinair journaliste en auteur van smakelijke boeken heb ik het heerlijke genoegen om telkens weer op gastronomische ontdekkings-tocht te mogen. Het is een voorrecht de boer te volgen naar zijn akkers, mee te stappen met de herder en zijn kudde, druiven te plukken op een mistige morgen.

Het wordt pas echt een feest als de beste producten van de akkers, de zee, de wouden... door getalenteerde chefs tot gastronomische kunstwerkjes worden omgetoverd. Kwaliteit en schoonheid samen op een bord.

Ik nodig je graag uit aan mijn 'virtuele' tafel. Ga met me mee op stap langs steden en streken op zoek naar authentieke smaken en producten. Luister samen met mij naar de chefs als ze hun culinaire geheimen prijsgeven en originele recepten uit hun toque schudden. Haal uit mijn boekenkast de kookboeken die je interesseren en duik in mijn archief waar de informatie van de voorbije maanden bewaard wordt.

Met smakelijke groeten,
 
Tine

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners