Zomerse BBQ-kippenspiesjes van de Bún-chefs

image Printervriendelijke versie

Nu de zomer lang en warm beloofd te worden en we de buitenvuren kunnen opstoken, deze BBQ-spiesjes van de Bún-chefs Hoa en Huibrecht. Geproefd en overheerlijk bevonden op Foodfest Zeeland! TVT-smaakmaker Tine Bral

Ingrediënten
2,5 kg ontbeende kippendijen, vlees in blokjes van ca. 3 cm gesneden
voor de marinade:
150 g gehakt wit van citroengras
10 g gehakte knoflooklook
10 g gele currypoeder
25 g zout
25 g suiker
1,5 g curcumapoeder
25 g vissaus
1,5 g zwarte peper
60 g gehakte sjalot
20 g aardappelzetmeel
10 g gehakte geroosterde pinda (kan bij intolerantie weggelaten worden)

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade en kneed deze zorgvuldig door de stukjes kip.
Laat afgedekt 1 nacht marineren in de koelkast.
Steek de stukjes op houten spiesjes die je vooraf een uurtje in koud water legt.
Serveer er een fris slaatje bij.

Bún, Sint-Jorispoort 22, 2000 Antwerpen www.bunantwerp.be


Hoa Truong en Huibrecht Berends

 

 

 
GROM "De echte smaak van Italiaans ijs



adv De dag starten met “un caffè”, flaneren door pittoreske straatjes, lokale marktjes ontdekken waar de geur van verse basilicum en zongerijpte tomaten overheerst, uitgebreid aperitieven op de gezelligste pleintjes ... lees meer
 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners