Zomerse BBQ-kippenspiesjes van de Bún-chefs

image Printervriendelijke versie

Nu de zomer lang en warm beloofd te worden en we de buitenvuren kunnen opstoken, deze BBQ-spiesjes van de Bún-chefs Hoa en Huibrecht. Geproefd en overheerlijk bevonden op Foodfest Zeeland! TVT-smaakmaker Tine Bral

Ingrediënten
2,5 kg ontbeende kippendijen, vlees in blokjes van ca. 3 cm gesneden
voor de marinade:
150 g gehakt wit van citroengras
10 g gehakte knoflooklook
10 g gele currypoeder
25 g zout
25 g suiker
1,5 g curcumapoeder
25 g vissaus
1,5 g zwarte peper
60 g gehakte sjalot
20 g aardappelzetmeel
10 g gehakte geroosterde pinda (kan bij intolerantie weggelaten worden)

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade en kneed deze zorgvuldig door de stukjes kip.
Laat afgedekt 1 nacht marineren in de koelkast.
Steek de stukjes op houten spiesjes die je vooraf een uurtje in koud water legt.
Serveer er een fris slaatje bij.

Bún, Sint-Jorispoort 22, 2000 Antwerpen www.bunantwerp.be


Hoa Truong en Huibrecht Berends

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact