Zomerse BBQ-kippenspiesjes van de Bún-chefs

image Printervriendelijke versie

Nu de zomer lang en warm beloofd te worden en we de buitenvuren kunnen opstoken, deze BBQ-spiesjes van de Bún-chefs Hoa en Huibrecht. Geproefd en overheerlijk bevonden op Foodfest Zeeland! TVT-smaakmaker Tine Bral

Ingrediënten
2,5 kg ontbeende kippendijen, vlees in blokjes van ca. 3 cm gesneden
voor de marinade:
150 g gehakt wit van citroengras
10 g gehakte knoflooklook
10 g gele currypoeder
25 g zout
25 g suiker
1,5 g curcumapoeder
25 g vissaus
1,5 g zwarte peper
60 g gehakte sjalot
20 g aardappelzetmeel
10 g gehakte geroosterde pinda (kan bij intolerantie weggelaten worden)

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade en kneed deze zorgvuldig door de stukjes kip.
Laat afgedekt 1 nacht marineren in de koelkast.
Steek de stukjes op houten spiesjes die je vooraf een uurtje in koud water legt.
Serveer er een fris slaatje bij.

Bún, Sint-Jorispoort 22, 2000 Antwerpen www.bunantwerp.be


Hoa Truong en Huibrecht Berends

 

 

 

Hasselback aardappel: romig binnenin en met een superkrokant jasje


adv 
 Met een Hasselback snijset maak je in een handomdraai van een doodgewone aardappel of zoete aardappel een bijzonder smakelijk gerecht of aantrekkelijk garnituur. Een aardappel zal helemaal anders smaken: smeuïg, romig binnenin met een krokant knapperige korst. Hoe doe je dat? ... lees meer

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact