Tip v/d CHEF Geert Van Hecke - Paddenstoelen houden van een kleine douche

image Printervriendelijke versie

"Er wordt wel eens verkondigd dat je paddenstoelen niet mag wassen, maar dat is een fabeltje. Vaak is het zelfs noodzakelijk om wilde paddenstoelen onder stromend water te spoelen om alle aarde en zand eruit te krijgen. Vooral girolles en trompettes de la mort kunnen een zachte douche goed gebruiken.


Laat ze wel nooit in water liggen en leg ze onmiddellijk na hun douche open op een doek en dep ze voorzichtig droog. De fantastische cèpes (eekhoorntjesbrood), wrijf je voorzichtig schoon met een vochtige doek. Ook de witte Champignons de Paris kun je beter kort even spoelen en droogdeppen in plaats van te pellen.

Belangrijk is ook paddenstoelen te bewaren op een koele, maar droge plaats ver van sterk ruikende groenten en fruit. Vooral citrusfruit doet paddenstoelen snel 'verouderen'. Bakken doe je heel kort in een scheutje olie om te eindigen met een beetje boter. Voeg ook kruiden pas aan het einde van de bereiding toe en wacht met zout tot de bereiding helemaal klaar is. Zout doet paddenstoelen immers vocht verliezen waardoor ze taai worden."

Geert Van Hecke,  Zet'joe, Langestraat 11, 8000 Brugge, www.zetjoe.be

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners