salade - Aspergesalade met gerookte zalm en zeekraal

image Printervriendelijke versie

Asperges vormen een perfecte match met gerookte zalm en zeekraal. Een van mijn absolute lente-favorieten is deze aspergesalade. Snel klaar, makkelijk en heerlijk fris. Gebruik kwarteleitjes want die hebben een meer verfijnde smaak die ideaal past bij de zeekraal, de nieuwe aardappeltjes, zalm en de witte en groene asperges. TVT-smaakmaker Tine Bral

Ingrediënten (4 pers):

5 witte asperges, geschild en gekookt  (asperges+)
5 groene asperges, gestoomd 
2 sneetjes gerookte zalm, in dunne reepjes gesneden 
4 kwarteleitjes, gekookt en in vier gesneden  
4 kleine nieuwe aardappeltjes, in de schil gekookt en in kleine stukjes gesneden 
150 g zeekraal 
platte peterselie 
korianderblaadjes

voor de vinaigrette:
3 el olijfolie 
1 el sherryazijn
versgemalen peper

Bereiding:
Spoel de zeekraal goed en blancheer in kokend water. Giet af en laat afkoelen in ijswater.

Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een bokaaltje met schroefdeksel. Schroef dicht, schud goed en bewaar tot gebruik in het bokaaltje. Voor gebruik opnieuw even schudden.

Leg de asperges in diepe borden en verdeel er ei, aardappeltjes, zeekraal en zalm over. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met peterselie en koriander.

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners