vlees - Spiesjes met kip

image Printervriendelijke versie

Dit is een gerechtje dat je kan maken als spiesje, maar je kan ook volledige kippenbouten, onderboutjes of zelfs kippenvleugels marineren en bakken.
TVT-smaakmaker Tine Bral

Ingrediënten (voor 2 pers):
6 kippenboutjes, uitgebeend (liefst bio)
3 kerstomaatjes, in 2 gesneden
1/2 gele paprika, ontpit en in stukken gesneden
olijfolie

voor de marinade:
2 el mirin
2 el tamari (Japanse sojasaus)
2 el accaciahoning
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
1 tl fijngehakte gember
1 tl espelette

Bereiding:
Meng voor de marinade alle ingrediënten. Leg de kippenbouten er 30 minuten. Haal ze uit de marinade, laat ze uitlekken en dep ze wat droog.  Rol op en rijg afwisselend met een half kerstomaatje en een stukje gele paprika aan een spies. Borstel even in met wat olijfolie, dep het teveel af en leg ze op het BBQ-rooster. Draai regelmatig.

Serveer met een salade en een currysausje.

TVT-smaakmaker Tine Bral

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners