vlees - Gegrilde eendenborst met linzensalade

image Printervriendelijke versie

Linzen zijn misschien niet iedereens favoriet, maar ik ben er dol op. Ze passen schitterend bij een op de BBQ krokant gegrilde eendenborst. Grillen in de oven kan uiteraard ook.
TVT-smaakmaker Tine Bral

Ingrediënten (2 pers):

2 kleine eendenborstfilets met vel

voor de marinade:
2 el accaciahoning 
1 el tamari (Japanse sojasaus) 
1 el mirin 
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder 
1/2 tl szechuan-peperkorrels, geplet

voor de linzensalade:
100 g groene linzen 
1/4 blokje groentebouillon 
3 dl water 
1 jonge wortel, geschraapt en in kleine stukjes gesneden 
1 takje tijm 
1 blaadje laurier
handvol koriander 
1/2 rode ui, in ringen gesneden 
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden 
3 kerstomaatjes, zonder velletje of pitjes en in stukjes gesneden

Bereiding:

Meng voor de marinade de honing, sojasaus, mirin, vijfkruidenpoeder en peperkorrels.

Maak voorzichtig een aantal inkepingen in het vel van de filets. Leg ze in de marinade en laat ca. 1 uur marineren, draai tussenin regelmatig om.

Spoel de linzen onder stromend water zodat eventueel stof en steentjes weggewassen worden.

Breng het water aan de kook samen met het bouillonblokje, doe er de linzen, wortel, tijm en laurier bij en kook ca.15 min. of tot ze beetgaar zijn. Giet de linzen af, spoel ze even met onder koud water en houd ze apart.

Haal de eend uit de marinade (dep niet af!) en bak op de velkant in een hete pan met antiaanbaklaag tot de marinade karameliseert, draai om en bak ook de vleeskant nog even aan.

Leg de stukken met de velkant naar boven op het rooster van de BBQ en laat ca. 10 à 15 min. verder garen tot het punt dat je wil (rosé of bien cuit).

Neem de filets van de grill, leg ze in een schaal, dek af met aluminiumfolie en laat ca. 5 min. rusten.

Verdeel de linzen over de borden, meng er de rode ui, kerstomaatjes, koriander en bosuitjes door en leg er de eend naast, velkant naar boven.

TVT-smaakmaker Tine Bral

 

 

Boho, het nieuwe biostreekbier


adv 
In het koninkrijk van het bier laten biobieren het minst van zich horen, maar toch zijn ze steeds talrijker. Nu is het Boho van Belgian Brew Factory dat zijn intrede doet op de Belgische markt... lees meer

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact