vis - Gegrilde zwaardvis met tapenade

image Printervriendelijke versie

Een smakelijk alternatief voor de overbeviste tonijn is de even stevige zwaardvis.
TVT-smaakmaker Tine Bral

Ingredienten (voor 2 pers):
400 g zwaardvis
olijfolie
2 middelgrote nieuwe aardappelen
sla-assortiment naar keuze

voor de tapenade:
1/4 rode paprika, geschild en ontpit in stukjes gesneden
1/4 gele paprika, geschild en ontpit in stukjes gesneden
2 el groene olijven, ontpit in stukjes gesneden
2 tomaten, zonder pel en pitjes in stukjes gesneden
1 handvol verse basilicum, in fijne stukjes gescheurd
2 el pijnboompitten
1 el olijfolie

Bereiding:
Meng voor de tapenade alle ingrediënten en mix ze fijn (met een mixer of in een cutter). Laat goed uitlekken. Meng als laatste de olijfolie onder de tapenade en zet gedurende enkele uren in de koelkast.

Was de aardappelen, draai ze in aluminiumfolie en leg ze tussen de houtskool.

Olie de stukken zwaardvis lichtjes in en bak ze mooi saignant op de BBQ .

Beleg de vis met de tapenade en geef er een gemengde sla en de – in 2 gesneden - aardappelen bij.

TVT-smaakmaker Tine Bral

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners