salade - Zomerse bonensalade

image Printervriendelijke versie

Deze zomers bonensalade is in no-time klaar.De stukjes spek kun je vervangen door plakjes gebakken spek, ringetjes gebakken witte pens, stukjes gebakken haloumi, reepjes nieuwe maatjes, in 2 gesneden hardgekookte kwarteleitjes, vlokjes verse geitenkaas,... variatie te over. Als extraatje of om er een echte maaltijdsalade van te maken kun je er koude gekookte krieltjes in 4 gesneden bij doen en fijngesnipperde kropsla. TVT-smaakmaker Tine Bral 

Ingrediënten (2 pers)
300 g boontjes
1 takje bonenkruid
6 kerstomaatjes (in verschillende kleuren), in 4 gesneden
100 g spekreepjes
2 bosuitjes, fijngesnipperd

voor de mosterdvinaigrette:
1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie
2 el mosterd
versgemalen peper
zout 

Bereiding:
Klop voor de vinaigrette wijnazijn, olijfolie en mosterd goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Doe over in een bokaaltje met schroefdeksel. Schroef dicht en bewaar tot gebruik in de koelkast. Voor gebruik even goed schudden.
Kook de boontjes beetgaar in water met het bonenkruid. Giet af, laat afkoelen onder koud stromend water en dep droog. 
Bak de spekjes in eigen vet krokant, haal uit en laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de boontjes over een schaal (of individuele borden), hussel er de tomaatjes en spekjes door, besprenkel met wat vinaigrette en geef de rest er apart bij

 

 
Wijnen uit Franse Sud-Ouest komen naar Gent



adv.  IGP Côtes de Gascogne, AOC Saint Mont, AOC Madiran, Pacherenc du Vic-Bilh,… mooie appellaties die zich op 25 november, tijdens een gezellige zondag, vestigen in Gent samen met hun wijnboeren om hun prachtige wijnen te laten ontdekken. In de warme Hall 16 (Dok Noord) komt een kleine groep van 9 wijnboeren speciaal uit het Zuidwesten naar Gent ... lees meer

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners