BBQ - Gemarineerde spareribs

image Printervriendelijke versie

Zomer is BBQ-tijd, maar vaak laat het weer het afweten. Voorzie je een BBQ en regent het pijpenstelen dan is de oven een goed alternatief. Deze spareribs verliezen niets aan hun pittigheid als je ze bakt in de oven.
TVT-smaakmaker Tine Bral

Ingrediënten (voor 2 pers):
8 ribbetjes of 2 stukken met telkens 4 ribbetjes
2 grote nieuwe aardappelen
groene kruiden (naar eigen smaak)

voor de marinade:
2 el tamari (Japanse sojasaus)
2 el mirin (of droge sherry)
2 el acaciahoning
2 el tomatenpuree
mespunt paprikapoeder

Bereiding:
Breng alle ingrediënten voor de marinade aan de kook onder voortdurend roeren. Laat de marinade afkoelen.

Leg de ribbetjes in een ovenschaal en giet er de marinade over tot de ribbetjes onderstaan. Dek de schaal af en laat 30 minuten marineren in de koelkast.

Was de aardappelen, draai ze in aluminiumfolie en leg ze tussen de houtskool. Haal ze eenmaal gaar uit hun papier, snijd in twee en lepel er de zachte pulp uit. Hou de uitgehaalde schillen bij. Meng de pulp met wat boter en fijngehakte kruiden en vul er opnieuw de schillen mee..

Grill de ribbetjes op de BBQ of bak ze ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Draai ze op de BBQ regelmatig om, in de oven na ca. 15 min.

Serveer met de aardappelen en een pikant BBQ-sausje.

TVT-smaakmaker Tine Bral

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners