Panna cotta met yoghurt

image Printervriendelijke versie

Een heerlijk licht dessertje dat je kunt afwerken met fruit naar keuze, maar ook met schilfers chocolade, notencrumble of verkruimelde speculaas. Ideaal voor de High Tea op kerstdagnamiddag! TVT-smaakmaker Tine Bral


Ingrediënten:
4 blaadjes gelatine
1 pakje vanillesuiker
150 ml volle room
200 g volle yoghurt
sap van limoen/citroen/sinaasappel
blauwe bessen
gekonfijte aardbeien

Bereiding:
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Meng in een steelpannetje de room met de suiker tot die helemaal opgelost is, breng aan de kook en zet onmiddellijk het vuur uit.
Meng er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder, laat 5 minuten afkoelen en roer er de yoghurt door en breng op smaak met wat citrussap.
Giet in glaasjes en laat ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
Werk vlak voor serveren af met bessen en aardbeien of ander fruit naar keuze. 

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners