Nieuw in Gent: The Post en The Cobbler

image Printervriendelijke versie

Gent heeft er niet alleen een tophotel bij, ook een topbar. Met 38 luxueuze kamers verwelkomt Hotel 1898 The Post zijn gasten op de eerste en tweede verdieping van het voormalige postkantoor op de Kouter. Het kloppende hart van het hotel is de bar The Cobbler waar bartender Jurgen Nobels de nobele art van het mixen en shaken beoefent. Wij mochten een kijkje nemen in het hotel en de ‘signature cocktail’ proeven.

Jaren stond het postgebouw op de Koornmarkt, hartje Gent, te verkommeren. Een nieuwe toekomst voor het iconische gebouw, waarvan de bouw in 1898 werd opgestart en in 1910 voltooid, leek onmogelijk. Toen een paar jaar terug de benedenverdieping eindelijk zijn juiste élan vond met een leuke mix van shops en Albert Heijn zich vestigde in de kelder, ontdekten de Gentenaars en de toeristen/shoppers hun weg naar Gent 1, het oude poskantoor.

In Gent zijn er hotels in alle maten en gewichten. Waarom er dan nog eentje bij openen? We vroegen het aan Geraldine Dohogne die instond voor de inrichting van het hotel. “1898 The Post is het derde hotel van Zannier Hotels. Stichter van de groep is de Franse industrieel Arnaud Zannier. Het eerste hotel was Le Chalet in Megève in Frankrijk, daarna volgde een hotel in Cambodja en nu dus Gent. De locatie was een bijzondere opportuniteit voor ons. Maar ook het feit dat het oude gebouw een eigen karakter had, was een argument voor ons. Alle Zannier-hotels hebben een eigen look & feel gebaseerd op de plaats waar ze gevestigd zijn. Het is belangrijk voor ons dat we het hotel lokaal ‘verankeren’ en de geschiedenis van het gebouw respecteren. Je merkt dit niet alleen in de gangen en kamers - met bijvoorbeeld de oude plannen van architect Locquet - maar ook in het meubilair. Een deel is antiek, een ander deel is nieuw gemaakt voor het hotel maar altijd is er een link met België.”

We volgen Geraldine naar de kamers. Meteen valt niet alleen de donkergroene kleur van de muren op, ook de hoogte van de kamers: vijf meter. “We hebben de oorspronkelijke hoogte van de twee verdiepingen behouden en de kamers elk een mezaninne gegeven.” Een originele invulling is het zeker. De kamers zijn klassiek en stijlvol ingericht. Leuke toetsen moeten zorgen voor een warme, huiselijke sfeer. “Alles is authentiek” benadrukt Geraldine “geen nep, geen namaak-antiek.”

Dat 1898 The Post een mooi hotel is in het topsegment, lijdt geen twijfel. Maar wat hebben wij – locals - er aan? Heel veel, zo blijkt want er is ook The Cobbler en die is veel meer dan zomaar een bar voor hotelgasten. Vanaf zeven uur ’s morgens tot middernacht kan iedereen – ook niet hotelgasten – er terecht. ’s Morgens zorgt de chef voor een heerlijk ontbijt, die je kan invullen naar je eigen smaak (reserveren is wel een must en hotelgasten krijgen voorrang), ’s middags zijn er ‘bites’ en ‘tapas’ om de honger te stillen, in de namiddag is er afternoon tea en daarna is het cocktailtijd.

Terwijl Jurgen onze Classic Sherry Cobbler klaarmaakt, de signatuur-cocktail van The Cobbler, worden de lage tafeltjes gevuld met lekkers. Dat het menens is met de lokale invulling bewijzen de kaas van Het Hinkelspel, het brood van Copain en het vlees van Dierendonck. Olijven en pasta van zwarte look zorgen voor een zuiders tapas-accent. Rauwe en gepekelde groenten maken het plaatje compleet.

Hoe je zelf een Classic Sherry Cobbler ontdekt je hier?

Als uitsmijter geven we graag nog mee dat een ‘cobbler’ een traditionele shaker is bestaande uit drie delen: een basis met een vlakke bodem en een conische vorm, een middenstuk met een ingebouwd zeefje en een deksel. Weten hoe het werkt: Difford’s Guide

1898 The Post l The Cobbler, Graslei 16, Gent http://www.zannierhotels.com/1898thepost/en/

 

 

Boho, het nieuwe biostreekbier


adv 
In het koninkrijk van het bier laten biobieren het minst van zich horen, maar toch zijn ze steeds talrijker. Nu is het Boho van Belgian Brew Factory dat zijn intrede doet op de Belgische markt... lees meer

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact