Kerstkalkoen aan huis

image Printervriendelijke versie

Zoals steeds is de laatste week voor de kerst heel druk, zo druk dat ik even het kerstdiner uit het oog verloor. Dit jaar wordt het een kerst met vrienden aan de Franse kust en dit weekend kreeg ik - als kok van dienst - het dringende verzoek een gevulde kalkoen op het menu te zetten. Paniek!!! Mijn voorgerechten zitten snor daar aan de kust, maar een goede gevulde kalkoen? SOS Boers & Booers dacht ik en jawel ik kan nog net bestellen!
TVT-smaakmaker Tine Bral

Ik geef toe, zo'n grote, goudgeel gebakken kalkoen midden op de feesttafel, dat heeft wel iets oergezelligs en super traditioneel. Bovendien is kalkoen een heel ‘deelbaar’ feestgerecht en geen nood als er over is, de volgende dag is hij koud net zo lekker.

Even naar de site van Boers & Boers en hun Copas kerstkalkoenen dus. Er kan nog besteld worden t/m woensdag, dus dat doe ik voor levering zaterdag. Grote voordeel, de gevulde kalkoen komt diepgevroren toe en moet 2 dagen langzaam ontdooien in de koelkast. Dat betekent dat ik hem zondag in de koelbox kan meenemen naar onze Franse stek.

Twee jaar terug probeerde ik de kalkoen al eens uit en alle eters waren er unaniem positief over. Zelf vond ik het een makkelijke manier van werken want met de 'bereidingswijzer' in de hand en de bijgeleverde vleestermometer in aanslag hoef je niet veel meer te doen dan de kalkoen in en uit de oven schuiven.

Nu is het best een mooi kalkoenverhaal. De familie Copas woont in een prachtig stukje Engeland. Van oudsher is het een landbouwersfamilie. In 1957 krijgt de jonge Tom Copas jr van Tom Copas sr een luidruchtig geschenk: 153 kalkoenen. Vandaag lopen 40.000 kalkoenen in de weiden en boomgaarden rondom de boerderij. De Nederlandse broers Boers – ofte Boers & Boers - leerden Copas kennen en kwamen op het idee om in de kerstperiode gevulde kalkoenen via internet aan te bieden op de Nederlandse en Belgische markt. Fijne kerst!

Bestellen kan t/m 19 december via https://www.boersenboers.nl

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners