Het favoriete recept van Christine: gevulde portobello’s

image Printervriendelijke versie

Het lievelingsgerecht van Christine Van Steenkiste (Chamrova) zag ik helemaal zitten. Ze maakt het vaak de dag vooraf, laat het rusten in de koelkast en warmt het vlak voor eten kort op in een warme oven. De smaken zijn dieper en: het kan ook koud als hapje. Haar extra tip: laat de hoed 5 minuutjes meegaren met de vulling, zo blijft hij sappig. Een van de zoons heeft een eigen champignongerechtje bedacht: champignons in plakjes snijden, samen met fijngesnipperde sjalotjes even aanstoven in wat olie er spinazie aan toevoegen, even laten meezweten en alles door beetgare pasta mengen.

Ingrediënten:
4 portobello's
3 witte of bruine champignons, in brunoise
2 sjalotje, fijngesnipperd
3 sneetjes gerookt spek, in fijne reepjes
olie
peper en zout
1 takje verse afgeritste tijm en oregano (facultatief)
geraspte kaas
veldsla en rucola

Bereiding:
- Wrijf de portobello's af, snij het steeltje uit en hak het fijn.
- Stoof de steeltjes samen met de champignonbrunoise, sjalot en spek aan in wat olie. Breng op smaak met peper en zout en eventueel tijm en oregano.
- Leg er de hoeden op en laat ze 5 minuten meegaren. Leg ze in een ovenschaal, vul op bestrooi met kaas en laat kleuren onder de grill.
- Serveer met een mengeling van veldsla en rucola en bestrooi de portobello met nog wat vers geraspte kaas.

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners