salade - Eigenzinnige Ceasarsalade

image Printervriendelijke versie

Een heerlijke salade, ideaal voor zomerswarme dagen is Ceasarsalade. Voor mijn eigenzinnige versie combineer ik witloof en veldsla. Ik gebruik de restjes van de gebraden kip van gisteren, maar je kunt die perfect vervangen door krokant gebakken spekjes of gebakken reepjes Berloumi/haloumi. Ansjovis en parmezaan zijn een must want dé smaakmakers van de salade. Ik gebruik in de vinaigrette balsamico-azijn omdat die heerlijk zacht is, maar elke andere goede aromatische azijn kan. TVT-smaakmaker Tine Bral 

Ingrediënten (2 pers):

100 g veldsla
1 stronkje witloof
6 ansjovisjes (op olie, uitgelekt)
reepjes gebakken kip
2 gekookte eitjes
in vier geneden croutons van 1 snede oud brood gebakken in olijfolie
schilfers parmezaan
handvol platte peterselie
vinaigrette van 1 deel balsamico en 2 delen olijfolie

Bereiding:

Snij de onderkant van het witloof en snij dan het stronkje schuin in grove plakken. Spoel even om in koud water en dep goed droog. Spoel de veldsla snel in koud water en zwier voorzichtig droog. Meng witloof en veldsla door elkaar en verdeel over de borden. Doe er ansjovis, kip, ei en croutons bij en hussel alles voorzichtig met de handen door elkaar. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met peterselie en parmezaan.

 

 

Hasselback aardappel: romig binnenin en met een superkrokant jasje


adv 
 Met een Hasselback snijset maak je in een handomdraai van een doodgewone aardappel of zoete aardappel een bijzonder smakelijk gerecht of aantrekkelijk garnituur. Een aardappel zal helemaal anders smaken: smeuïg, romig binnenin met een krokant knapperige korst. Hoe doe je dat? ... lees meer

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact