CHEF v/d Week Benoit Dewitte over hokkaïdo

image Printervriendelijke versie

"In onze tuin kweken we onze eigen kruiden en groenten van april tot aan de eerste vorst. We hebben ook fantastische hokkaïdopompoenen die we oogsten als ze nog klein zijn. Natuurlijk kun je deze pompoenen - die er zijn in oranje en donkergroen - gebruiken in klassiekers als soep en crème, maar ik verwerk ze ook graag als vulling in ravioli of maak er spaghetti van. Dit laatste is het handigst maken met een spiralizer.

Heel simpel en heel lekker is stukjes pompoen koken in gezouten water, laten uitlekken en op smaak brengen met tijmazijn en chorizo-olie. Daarover strooi je een crunch van pompoen- en zonnebloempitten: de pitten roosteren in een warme oven op 150°C, op smaak brengen met olijfolie en limoenrasp en ze lichtjes verkruimelen.

Mijn absolute favoriet is gekonfijte hokkaïdo. De pompoen in twee snijden, pitten uithalen en het vruchtvlees in halve maantjes snijden. Als je jonge exemplaren gebruikt, kun je de schil eraan laten. De stukken in een kom goed mengen met venkelzaad, komijn, 2 gekneusde teentjes knoflook, wat tijm en rozemarijn, 1 kl honing, peper, zout en wat olijfolie. Verdelen over een bakplaat en 12 min. bakken in een warme oven op 180°. Wat verse geitenkaas over verbrokkelen, afwerken met nog een beetje olijfolie en honing en je hebt het ideale hapje of voorgerechtje voor de feesten."

Chef Benoit De Witte

Benoit & Bernard Dewitte, Beertegemstraat 52/A, 9750 Zingem https://benoitdewitte.be

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners