Bord op het bord: wok met kip

image Printervriendelijke versie

Dit is mijn favoriete recept voor als het supersnel moet gaan. Marineren doe ik dan wel al vooraf, maar van bakken tot serveren doe ik er slechts 20 minuten over! Serveer het met rijst (builtjes zijn het handigst) of rijstnoedels (ook snel klaar). TVT-smaakmaker Tine Bral

Ingrediënten (ca 4 pers)

2 grote kipfitets, in reepjes gesneden
karnemelk
1 kl shichimi togarashi (Jonnie Boer bij AH)
1/4 rood pepertje, zonder zaadjes en fijngesnipperd
1 cm gember, geschild en fijngesnipperd (of 1 el gemberpoeder)
1 blikje ananas
olie (arachide-, zonnebloem- of olijfolie)
1 wortel, met een dunschiller lintjes afgehaald
200 g peultjes, in reepjes gesneden
1/2 rode paprika, zonder schil en pitjes en in reepjes gesneden
1 bosje lente-uitjes, in ringetjes gesneden
100 g taugé
water
zout
1 el tamari (Japanse sojasaus)
1 el mirin (of droge sherry)
verse koriander

Bereiding:

Meng pepertje, gember, shichimi met 2 el karnemelk en 1 el ananassap. Leg er de kipreepjes in, roer om zodat ze helemaal bedekt zijn met de marinade en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.

Blancheer wortel, peultjes en paprika kort in gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water.

Schep de kipreepjes uit de marinade en dep ze wat af. Hou de marinade bij.

Verhit 1 el olie in een wok of diepe braadpan en kleur de kippenreepjes op hoog vuur rondomrond. Verminder het vuur, giet er de marinade in en laat ca. 10 min. zachtjes sudderen. Voeg de geblancheerde groenten toe samen met de uitjes, taugé en stukjes ananas, schep om, doe er tamari en mirin in en laat alles goed doorwarmen.

Werk af met de verse koriander.

 

 

Hasselback aardappel: romig binnenin en met een superkrokant jasje


adv 
 Met een Hasselback snijset maak je in een handomdraai van een doodgewone aardappel of zoete aardappel een bijzonder smakelijk gerecht of aantrekkelijk garnituur. Een aardappel zal helemaal anders smaken: smeuïg, romig binnenin met een krokant knapperige korst. Hoe doe je dat? ... lees meer

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact