Bord op het bord: groene groenterisotto

image Printervriendelijke versie

Soms heb ik geen tijd – of geen zin – om culinaire hoogstandjes op tafel te zetten. Gelukkig kan koken ook makkelijk, snel en goedkoop. Met een paar ingrediënten kan je een smakelijk en gezond gerechtje klaarmaken. Neem nu deze groene groenterisotto, een fris lentegerechtje dat in no time klaar is. Mijn tip: koop wel kwaliteitsproducten want daar begint elk lekker gerecht mee. TVT-smaakmaker Tine Bral

Ingrediënten (voor 2 pers.)

1 kleine courgette, in reepjes gesneden
10 sluimererwtjes, in reepjes gesneden
1/2 broccoli, in roosjes verdeeld
4 lenteuitjes, in reepjes gesneden
100 g risottorijst (carnaroli)
2 el diepvrieserwtjes
1 sjalotje, fijngesnipperd
olijfolie
witte wijn
1/2 groentebouillonblokje (oplossen in 1/2 l warm water)
klontje boter
10 g geraspte parmezaanse kaas

Bereiding


Kook of stoom broccoli, courgette en sluimererwtjes elk apart beetgaar. Laat schrikken in ijskoud water en zet apart.

Blancheer de erwtjes, laat schrikken en zet apart.

Laat de sjalot even fruiten in wat olijfolie, doe er de rijst bij en bak deze mee tot hij gaat glanzen. Giet er een flinke scheut wijn bij en laat die inkoken.

Zet de rijst onder met bouillon (misschien heb je niet alles nodig!) en breng aan de kook. Draai als de rijst kookt het vuur lager. Doe er de groenten bij en laat op een zacht vuurtje 13 min. zachtjes koken. Open het deksel niet, de damp die neerslaat op het deksel valt terug in de pan waardoor de rijst mooi smeuïg kookt zonder ‘rijstpap’ te worden.
 

Neem de pan van het vuur en roer er boter en kaas door. Meng er de groenten en lenteuitjes onder en laat nog even kort opwarmen.

Serveer onmiddellijk.

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact