vis - Lentequiche met zalm

image Printervriendelijke versie

Ik hou van quiches! Je kunt er eindeloos mee variëren en boordevol seizoensgroenten steken. Zalm is in deze een 'hemelse match' met lentegroenten bij uitstek jonge worteltjes, doperwten en natuurlijk asperges. Ik gebruik groene omdat ik die iets meer power vind hebben in dit gerecht en ... ze zijn ook schappelijker geprijsd. TVT-smaakmaker Tine Bral

Ingrediënten (4 tot 6 pers):

1 kant-en-klaar kruimeldeeg
100 g verse zalmfilet (zonder vel), in stukken gesneden
100 g gerookte zalm, in repen gesneden
2 sjalotjes, fijngesnipperd
2 jonge worteltjes, in stukjes gesneden
2 el doperwten (versgedopte of diepvries)
4 groene asperges
3 kerstomaatjes, zonder vel en pitjes in 4 gesneden
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
80 g parmezaanse kaas, geraspt
peper van de molen
olijfolie
1 el fijngesnipperde tuinkruiden (naar keuze)
4 eieren
3 dl room

Bereiding:

Bekleed een  taartvorm met het deeg. Bedek de bodem met bakpapier en giet er gedroogde bonen – ik gebruik altijd kikkererwten – op. Bak de bodem ca. 10 min. ‘blind’ in een voorverwarmde oven op 200° C. Haal uit de oven, verwijder bonen en bakpapier en plaats de bodem nog even terug in de oven zodat hij uitdampt. Haal opnieuw uit en zet apart.

Stoom alle groenten – op de tomaatjes na - beetgaar, laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken.

Bak de sjalotjes glazig in een scheutje olijfolie. Klop de eieren op in een grote maatbeker, doe er de room, de helft van de kaas, kruiden, peper en knoflook bij. Mix goed.

Verdeel de groenten, tomaatjes en zalm (verse en gerookte) over de taartbodem. Giet er het eimengsel over, bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Controleer of de vulling gebakken is door er met een scherp mes in te prikken, het mes moet er droog uitkomen. Verleng eventueel de baktijd met 10 min.

Werk af met halve aspergetopjes en wat gerookte zalm.

Smakelijk, Tine.

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners