TINE BRAL

Printervriendelijke versie

Als free-lance journaliste en auteur volgt Tine de gastronomische en culinaire wereld van heel dichtbij. Haar werkveld en interesses beperken zich niet tot de ‘haute cuisine’, maar omvatten alles wat met voedsel gerelateerd is: vanaf de basis, het product, tot en met het bord. Koken is voor Tine een passie. Van grootmoeder, moeder en tantes erfde zij de liefde voor het koken en een schat aan dag-dagelijkse recepten. Vader was een fervent tuinier die graag experimenteerde met vreemde en wat men vandaag ‘vergeten’ groenten noemt.

Veldwerk: de krulandijvie van Dirk Declercq in Gits
Dirk heeft net de eerste krop krulandijvie van het nieuwe teeltjaar aangeboden in de REO-veiling en er is nu dan ook volop activiteit in de serres. De koepels die de delicate planten afschermen van het licht worden weggenomen en de kroppen voorzichtig afgesneden en in bakken gelegd...
lees meer (april 2018)

Eigenzinnige Ceasarsalade
Een heerlijke salade, ideaal voor zomerswarme dagen is Ceasarsalade. Voor mijn eigenzinnige versie combineer ik witloof en veldsla. Ik gebruik de restjes van de gebraden kip van gisteren, maar je kunt die perfect vervangen door krokant ...
lees meer  (april 2018)
Fris, speels, licht en origineel, een avondje
Willem Hiele

In 2017 was Willem Hiele voor Gault&Millau de ‘Ontdekking van het jaar’ en straks moet hij – als nieuwkomer op de O.A.D. Top100+ lijst van de Beste Europese Restaurants – tijdens de voorstelling van de editie 2018 koken voor zijn collega’s in Londen. ..
lees meer (februari 2018)
Terug naar Koksijde
Koksijde? Dat is zee, zand en zon! En als er geen zon is, lekker uitwaaien en lange wandelingen maken langs het strand. Maar de stad aan de westkust, vlak bij de Franse grens, heeft zoveel meer te bieden...
lees meer (februari 2018)
 

Terug naar Ieper
Ieper is meer dan de Menenpoort en het In Flanders Field Museum. We beginnen onze trip bij de eerste en sluiten af in de tweede. Tussenin ontdekken we een levendige stad die veel leuks en lekkers te bieden heeft: Ieper… ‘revisited’.
lees meer (oktober 2017)
 



 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners