Streekproeven

Zin in een smakelijke korte herfstvakantie? Vijf appel- en ciderfeesten deze herfst in Normandië

Normandië is een waar paradijs voor fijnproevers. In de herfst staat vooral de appel centraal in heel wat festivals. Heb je zin in een korte herfstvakantie waar je lekker eten kan combineren met natuur in herfstkleuren en een flinke scheut traditie, dan is Normandië je ideale bestemming. We zetten 5 lekkere herfst-events in Normandië op een rijtje:

Beuvron-en-Auge

Ciderfeest in Beuvron-en-Auge – 22 oktober
Beuvron-en-Auge, een van de "Mooiste dorpen van Frankrijk", bevindt zich recht op de ciderroute in het hart van het Pays d'Auge. De appel is hier koning en wordt elk jaar in de bloemetjes gezet tijdens het Fête du Cidre. Op het programma staan een appelpersing, volksdansen, ciderdegustaties en markten vol streekproducten!
Meer info

Kasteel van Breuil, Calvados

Appelfestival in het Kasteel van Breuil, Calvados – 28 oktober
Het Kasteel van Breuil bezit 42 hectare boomgaarden met 22.000 appelbomen en staat helemaal in het teken van de Calvados. Voor de tweede editie van Fête de la pomme heeft de distilleerderij een smakelijk en gevarieerd programma voorzien: degustaties van Calvados en pommeau, demonstratie van een appeloogst... en vele andere animaties. Om mateloos van te genieten!
Meer info

Appel-, cider- en kaasfeest in Neufchatel – 29 oktober
Zin om de diversiteit van Normandië te proeven? Dan is dit event ideaal! Op ambachtelijke wijze cider en boter maken, met een broodoven werken, boerderijdieren, traditionele Normandische spelen en een grote markt van lokale producenten en ambachtslieden... De vele feestelijke activiteiten gaan door in de pittoreske omgeving van het arboretum van Conches.
Meer info


L'écomusée de Perche

Dag van de boom en de cider, Perche – 1 november
Het ecomuseum van de Perche organiseert elk jaar het Fête de l'arbre et du cidre, een duik in het hart van het productieproces van de beroemde drank uit Normandië. Kom kijken hoe de typische trekpaarden van de Perche de appels persen, leer alles over de activiteiten van klompenmakers en brandewijnstokers en proef zelf een glaasje heerlijke cider, pommeau of Calvados... Appels zullen achteraf geen geheimen meer hebben! 
Meer info

Ciderfestival 'à l'ancienne', Orne (Pays d’Auge) – 11 en 12 november
In het centrum van Pays d'Auge in Orne nodigt le Sap, en in het bijzonder het ecomuseum "de la pomme au Calvados" (van appel tot Calvados), iedereen uit voor een traditioneel Ciderfestival. Bezoekers kunnen de werking van een appelplukmachine bewonderen, op ambachtelijke wijze cider maken, deelnemen aan één van de vele activiteiten voor kinderen en warme cider drinken of teurgoule (Normandische rijstpap) eten.
Meer info

 

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners