Streek - album

De Limousin  is het geheime hartje van Frankrijk. Met zijn drie mooie departementen (Corrèze, Haute-Vienne en Creuse), telt de regio een hele rist overheerlijke streekproducten die symbool...

Lees meer
 

Na de aardbei, de meest populaire rode vrucht, komen de kersen, die worden geoogst  tussen eind mei en begin juli, afhankelijk van de soort kers. De traditie in de Provence is om het...

Lees meer
 

Wat Melsele is voor de Vlaamse aardbeien is Plougastel voor de Bretoense fraises.  Plougastel ligt in het westen van Bretagne aan de Prèsqu’île de Crozon.  We hebben hier van begin april...

Lees meer
 

Niet iedereen heeft al eens wilde asperges gegeten of geproefd! De beste wilde asperges worden geoogst in de bossen in het zuiden van Frankrijk. Het seizoen van de wilde asperges begint bij ons in...

Lees meer
 

Met deze mooie lentedagen maken we de palourdes & mosselen graag klaar op houtvuur. Ze gaan dan in een diepe pan met wat olijfolie op hoog vuur met een paar tenen knoflook erbij die grof...

Lees meer
 

Deze maand willen wij jullie iets meer vertellen over de goede smaak en de gunstige eigenschappen voor de gezondheid van de olijven en de olijfolie van onze streek, de befaamde olijvenvariëteit...

Lees meer
 

Het is winter en wij hebben het geluk om in de streek van de zwarte wintertruffel te wonen. Wat veel mensen niet weten is dat 70% van de productie van de zwarte wintertruffel, ‘la rabasse’ in het...

Lees meer
 

Die kleurige vlaggetjes die je overal in de Bretoense vissershavens ziet, dienen om de locatie van kreeftenfuiken aan te duiden. Net als kreeft wordt langoest in fuiken gevangen. Ze komen vooral...

Lees meer
 

De streek rond Parma is een droomland voor wie het culinaire na aan het hart ligt. Het is de bakermat van heerlijkheden als prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, aceto balsamico, mortadella,...

Lees meer
 

Malta, het kleine eilandje in de Middellandse Zee op een boogscheut van Afrika, heeft me altijd gefascineerd. Vooral de ridders die het eiland vorm gaven. Ik ontdekte er indrukwekkende...

Lees meer
 

augustus - In de Provence heeft de vijgenboom heeft altijd een speciale plaats in de tuin van de mensen gehad, dicht bij het huis, waar men in de...

Lees meer
 

Midden juli bezochten we in de Loire de potagers (moestuinen) van de kastelen van Villandry en Valmer en de tomatentuin van Le Prince Jardinier in het Château de la Bourdaisière.
...

Lees meer
 

Wellicht en zeer waarschijnlijk niet. Prat-Ar-Coum is de naam van het dorpje en het is ook de naam van de oesterkwekerij van de familie Madec.Ze zitten in het uiterste noordwestelijkste puntje van...

Lees meer
 

De kastanje is een geschenk van de goden. Onder zijn donkerbruine pantser gaat een kleine ronde vrucht schuil, die echter vol koolhydraten en kalium steekt. Veel mensen waren ooit voor hun...

Lees meer
 

4/11 - Tussen de bedrijvigheden door van het komen en gaan van gasten, maken we regelmatig tijd om zelf op culinaire ontdekkingstocht te gaan....

Lees meer
 

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners