Resto-bistro tips

Selfie op het terras van Midtown Grill Ghent

Af en toe moet je eens een dagje toerist spelen in eigen stad. Omdat het een prachtige zomerse dag was, besloten we onze jaarlijkse slenterwandeling door de ‘kuip’ van Gent te maken. De laatste etappe lag reeds vast: Midtown Grill Ghent, het steakhouse van Hotel Mariott op de Korenlei. TVT-smaakmaker Marc-Pieter Devos

We komen nog zelden in het historische hart van Gent. Niet alleen omdat we door het circulatieplan de weg wat kwijt geraakt zijn, ook omdat steeds meer toeristen de straten en pleinen bevolken. Zodra het avond wordt en de innerlijke mens dient gespijsd, vult de omgeving van de Koornmarkt en de Korenlei zich met hongerige mensen op zoek naar lekkers. En dat vind je er in overvloed: van frikandel tot simmenthal, van mossel tot kreeft, van softijs tot sorbet, van cola tot cocktail.

We hebben een tafeltje voor twee gereserveerd op het terras. Het uitzicht is er eentje om te fotograferen en dat wordt dan ook massaal gedaan. Selfiestokje in de lucht, ‘cheesen’ en meteen instagrammen. Kijk, ik ben hier. Om maar te zeggen dat de Graslei ongetwijfeld de meest gefotografeerde plek van Gent is.
 

Uiteraard openen we met een aperitief. Op de kaart staat een mooie reeks cocktails als Midtown Mule, BBC of Sacred Negroni, en ook bij de apero’s staat lekkers als Biercée Bitter Belgium en Roomer Gent, het vlierbesdrankje ‘made in Gent’. Mijn tafelgenote voelt zich in zuiderse stemming en neemt een Ricard. Ik bestel een Orval, een keuze vooral ingegeven door … dorst. Als begeleidend hapje – een ‘appetizer dus – gaan we voor een bordje charcuterie met drie soorten ham: Coppa, Ganda en Prosciutto Sgambato Calabrrese.
 

De drankjes zijn er snel. De Ricard is ruim, de Orval goed fris. Bierpuriteinen zullen wellicht de wenkbrauwen fronsen bij het wijnglas in plaats van het klassieke Orvalglas, maar ik hou er wel van. Het heeft iets feestelijks en een prachtige drank als Orval verdient dit. De appetizer laat lang op zich wachten en dat is jammer, want drankje en hapje horen samen. Uiteindelijk krijgen we een groot houten bord met daarop de drie soorten ham plus gepekelde augurkjes, zilveruitjes, kappertjes en appelmosterd.
 


Op de website van Midtown Grill Ghent staat zwart op wit wat je mag verwachten: ‘in the tradition of great American steakhouses, we invite you to experience finest quality steaks, succulent chops and mouthwatering seafood’. Terwijl bootjes en vlotten voorbij dobberen, duiken wij de menukaart in. Het is meteen overduidelijk: hier kom je om rundsvlees te eten van de allerbeste kwaliteit. Even een line up: West-Vlaams Rood, Holstein, Simmental, Wagyu, Black Angus, Herreford… in de vorm van steak, filet steak, bavette, rib-eye of tomohawk. Tafelgenote , een grote fan van rundsvlees, wikt en weegt haar keuze Het wordt Wagyu Beef – Bavette geselecteerd door meester-slager Hendrik Dierendonck. Zelf ben ik geen ‘lover’ van rood vlees, maar ook daar een mooi aanbod zij het minder uitgebreid: Slow Cooked Short Ribs, Back of Lamb en Lobster. Het wordt kreeft op de grill.
 


Het is een prachtspektakel: de dag die overgaat in de nacht, een diepblauwe lucht wordt langzaam inktzwart. Steeds meer jong volk zet zich aan de rand van het water jong te wezen. Een brassband vult de omgeving met jazzy klanken. En men ‘selfiet’ er op los. Na een tijdje – toch wel een behoorlijk tijd – komen onze borden op tafel, gevolgd door de ‘sides & sauces’ die we bij besteld hebben. Creamy Spinach, béarnaise en BBQ Potato Wedges voor tafelgenote. French Fries voor mij. Als wijntje drinken we een frisse rosé.
 


Tijd om streng en rechtvaardig te wezen. Op de kaart staat eerlijk dat het Wagyu Beef niet gekweekt is in Japan, maar in ons land. Doet er niet zo veel toe, zegt mijn tafelgenote, want het vlees is correct gebakken, superlekker en sappig. Dat is mijn kreeft iets minder. Na de grill heeft het beestje wellicht te lang onder de salamander moeten doorbrengen. Het gevolg laat zich raden. Over de spinazie met room niks dan lof, net als over de béarnaise en de frietjes. Alleen de BBQ-aardappeltjes leken de BBQ nooit gezien te hebben. Aan kwaliteit geen gebrek in Midtown Grill Gent maar het jonge en kleine team mist nog wat routine en ervaring. Bovendien is het ook wel lastig om binnen op twee plaatsen en buiten op het terras gasten te bedienen.

Op de hoek van de Graslei speelt de brassband nog steeds vrolijke deuntjes. Terwijl ze spelen, dansen de muzikanten vrolijk door het publiek en zwaaien met hun petten. En het publiek maar selfies nemen. De nacht is nog jong en het feest nog lang niet voorbij op de Gras- en Korenlei.

Midtown Grill Ghent www.midtowngrill.be l Korenlei 10, 9000 GentHet prijskaartje (29/8/2017):
Ricard 6, Orval 5, Appetizer Charcuterie 19, Wagyu Beef Bavette 36, Lobster 45, wijn rosé 30

 

 

 
GROM "De echte smaak van Italiaans ijsadv De dag starten met “un caffè”, flaneren door pittoreske straatjes, lokale marktjes ontdekken waar de geur van verse basilicum en zongerijpte tomaten overheerst, uitgebreid aperitieven op de gezelligste pleintjes ... lees meer
 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners