Recepten - album

Wijting kun je bakken en frituren, maar ook perfect rauw eten. Dit fantastische gerecht van chef Bruno Timperman van Bistro Buut te Brugge aten we op de voorstelling van de Vis van het Jaar.

... Lees meer
 

Een heerlijk licht dessertje dat je kunt afwerken met fruit naar keuze, maar ook met schilfers chocolade, notencrumble of verkruimelde speculaas. Ideaal voor de High Tea op kerstdagnamiddag! ...

Lees meer
 

Tijdens de voorstelling van de Label Rouge-kippen in Tête Pressée in Brugge, proefden we dit zalige gerechtje van chef Pieter Lonneville dat zeker ook op de feesttafel past. Ga eens niet voor...

Lees meer
 

Deze zomers bonensalade is in no-time klaar.De stukjes spek kun je vervangen door plakjes gebakken spek, ringetjes gebakken witte pens, stukjes gebakken haloumi, reepjes nieuwe maatjes, in 2...

Lees meer
 

Nu de zomer lang en warm beloofd te worden en we de buitenvuren kunnen opstoken, deze BBQ-spiesjes van de Bún-chefs Hoa en Huibrecht. Geproefd en overheerlijk bevonden op Foodfest Zeeland!...

Lees meer
 

Een op en top zomers gerechtje lekker als lunch, maar ook als side bij geroosterd vlees. De granaatappel zorgt voor frisheid en kleur terwijl za'atar de mediterrane toets geeft. Deze mengeling van...

Lees meer
 

Dit is mijn favoriete recept voor als het supersnel moet gaan. Marineren doe ik dan wel al vooraf, maar van bakken tot serveren doe ik er slechts 20 minuten over! Serveer het met rijst (builtjes...

Lees meer
 

Een heerlijke salade, ideaal voor zomerswarme dagen is Ceasarsalade. Voor mijn eigenzinnige versie combineer ik witloof en veldsla. Ik gebruik de restjes van de gebraden kip van gisteren, maar je...

Lees meer
 

“Bij een zondagse brunch, zoals met Pasen, horen voor mij ook gezonde crackers. Je kan ze serveren met dippers als houmous en pesto, belegd met gerookte zalm, rauwe ham of gegrilde aspergetopjes....

Lees meer
 

Een 'apart' witloofrolletje met dank aan witloofteler Patrick Van Ingelgom. Je kunt zowel gekookte als rauwe ham of gerookte zalm gebruiken. Samen met de ham kun je eventueel ook een plakje kaas...

Lees meer
 

In dit smaakvolle noord/zuid-gerecht combineert chef Broes Tavernier gebrande winterprei met zuiderse smaken en producten die ons naar de zon doen verlangen. Prei is een wat ondergewaardeerde...

Lees meer
 

Geen hutsepot zonder raapjes en krokant gestoofd zijn de knolletjes een lekkere sidedish bij varkens- en lamsgebraad. Maar ook rauw zijn raapjes lekker! In deze gezonde wintersalade zorgen ze voor...

Lees meer
 

Joris Delanghe: "Wanneer Bretoenen feesten, staan er venusschelpen (des palourdes) op het menu! De regionale sport is dan ook pêche-à-pied: schelpen rapen bij laag water en dan vooral bij...

Lees meer
 

De herfst en winter zijn dé seizoenen om zelf paté te maken. Ik gebruik daarvoor het recept dat driesterrenchef Peter Goossens me enkele jaren terug gaf. Het is makkelijk klaar te maken en het...

Lees meer
 

Bang zijn is niet leuk, lekker griezelen wel! Schrikken van vieze heksen met puisten op hun neus en tanden die uit hun mond vallen, geraamtes die hun knoken laten rammelen, sprekende doodshoofden...

Lees meer
 

Even binnengesprongen bij Loesje om de hoek, onze fantastische Lousbergmarkt. Bij Copain een 'rogge verdommeke' voor morgenvroeg gekocht en bij De Vroente kon ik niet weerstaan aan de leuke...

Lees meer
 

Deze salade met courgette is heel lekker als sidedish zowel bij vlees als vis. Meng gele en groene courgettes voor een mooi fris uitzicht. Gebruik bij voorkeur kleine exemplaren dan hoef je de...

Lees meer
 

“Er is forel en forel” zegt chef Maxime Collard “De goedkope ‘industrie-forel’, ingevoerd uit Canada en Amerika is in niets te vergelijken met een Ardense forel. Het vlees van de...

Lees meer
 

Meestal ga ik voor de hele kip, maar in sommige gerechten zijn kipfilets gewoon super handig. Ze dan mals op tafel brengen is dé uitdaging, want de slappe rauwe filets garen vaak tot stugge, droge...

Lees meer
 

Iedereen kent de klassieke aspergegerechten zoals ‘asperges à la flamande’, maar je kunt ook brood en asperges combineren tot een originele ‘asperge-ciabatta’. Niet alleen lekker, maar ook mooi om...

Lees meer
 

OK de meeste zalm is een kweekvis, maar er is zeker goede kwaliteit te koop. Heel belangrijk: zowat iedereen - ook kinderen - lusten zalm. Omdat ik pit wil geven aan mijn gerecht combineer ik...

Lees meer
 

Soms heb ik geen tijd – of geen zin – om culinaire hoogstandjes op tafel te zetten. Gelukkig kan koken ook makkelijk, snel en goedkoop. Met een paar ingrediënten kan je een smakelijk en gezond...

Lees meer
 

Ik hou van quiches! Je kunt er eindeloos mee variëren en boordevol seizoensgroenten steken. Zalm is in deze een 'hemelse match' met lentegroenten bij uitstek jonge worteltjes, doperwten en...

Lees meer
 

Bert: “Bij een prachtig en delicaat product zoals noordzeetong past een verfrissend blond biertje met een zachte, licht bittere smaak. Ik kies voor de Tripel Plukker van brouwerij De Plukker. Dit...

Lees meer
 

Valentijn is het perfecte alibi om voor je liefste - en jezelf, uiteraard - iets heerlijks met chocolade klaar te maken. Dominique Persoone vertelde me hoe je brute chocolade moet omvormen tot...

Lees meer
 

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners