vlees - Witloofrolletje met ham 'en croute'

image Printervriendelijke versie

Een 'apart' witloofrolletje met dank aan witloofteler Patrick Van Ingelgom. Je kunt zowel gekookte als rauwe ham of gerookte zalm gebruiken. Samen met de ham kun je eventueel ook een plakje kaas mee inpakken. Serveer er een veldsla-peterselie slaatje bij, besprenkeld met een vinaigrette van sherry-azijn en olijfolie.

Ingrediënten (4 pers)
4 kropjes witloof (klein), kort gespoeld en goed afgedroogd (witloof+)
4 plakken rauwe ham
4 repen bladerdeeg (diepvries of k&k bodems uit de verstoog in banden gesneden)
boter
1 eigeel

Bereiding
Wrijf de bodem van een bakpan in met boter. Leg het witloof in de pan, dek af met beboterd bakpapier en laat ca. 1u op een zacht vuurtje karamelliseren. Draai na 1/2 u de kropjes om.
Neem uit de pan en laat goed uitlekken.
Leg op elke reep deeg een plakje ham, leg daarop een kropje witloof en rol dicht. Leg de rolletjes op een licht beboterde bakplaat en borstel er eigeel over. Bak af in een voorverwarmde oven op 180°C in ca. 20 min.

 

 
GROM "De echte smaak van Italiaans ijs



adv De dag starten met “un caffè”, flaneren door pittoreske straatjes, lokale marktjes ontdekken waar de geur van verse basilicum en zongerijpte tomaten overheerst, uitgebreid aperitieven op de gezelligste pleintjes ... lees meer
 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners