RAAPJES+

Printervriendelijke versie

Geen hutsepot zonder raapjes en krokant gestoofd zijn de knolletjes een lekkere sidedish bij varkens- en lamsgebraad. Maar ook rauw zijn raapjes lekker! In deze gezonde wintersalade zorgen ze voor de extra bite en de vitaminen. Varieer door het eigeel te vervangen door gebakken spekjes, geschaafde mimolettekaas of gerookte vis.
TVT-smaakmaker Tine Bral

Ingrediënten (2 pers)
2 kleine raapjes, geschild en in staafjes gesneden (raapjes+)
1 appel, geschild, klokhuis verwijderd en in plakjes gesneden
handvol veldsla, gewassen
1 stronkje witloof, blaadjes losgemaakt (witloof+)
geel van 2 gekookte eieren (vul het wit op met wat geplette sardientjes en serveer als hapje)
1 snede brood, in croutons gesneden en krokant gebakken in wat boter een vinaigrette van
1 deel sherry-azijn, 2 delen olijf- of notenolie,
wat grof zout en gemalen peper

Bereiding:
Leg blaadjes witloof open op een bord, verdeel er de veldsla, appel en raapjes over, besprenkel met vinaigrette en werk af met eigeel en croutons.

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact