Proefwerk

Leve de groentespaghetti!

Groenten zijn gezond, groenten moeten, maar... groenten vallen er snel tussenuit, zeker bij kids. Groenten ogen voor hen vaak saai, spaghetti is veel cooler. De oplossing: groentespaghetti!
TVT-smaakmaker Tine Bral

Buiten de meerwaarde om kinderen en andere groentehaters over de streep te trekken, ogen de vrolijke slierten ook mooi in je gerechten. Zelf aan de slag gaan kan, maar vraagt toch wat werk. Sinds deze maand liggen in het verse groenteschap van carrefour in het So Fresh aanbod kant-en-klare groentespaghetti's. Omdat het ook bij onze tafel al eens snel moet gaan, probeerde ik deze groentespaghetti's uit.

In het aanbod: butternut, zoete aardappel, rode bietjes en courgette. Met de courgette maakte ik een 'echte' spaghetti klaar, de butternut en zoete aardappel verwerkte ik samen in een ovenschotel met gehakt en de rode biet marineerde ik kort in sherry-azijn en olijfolie, liet ze uitlekken en belegde er een broodje met zure haring en bosuiringetjes mee.

Het rapport: Handig en snel en mooi op de koop toe. Ook mijn eters waren enthousiast en omdat ik niet direct een hoeveelheid doosjes in mijn koelkast wou, heb ik een invriestest gedaan. Na 14 dagen kwamen de slierten en nog picobello uit. Vanaf nu heb ik steeds een voorraadje in de diepvriezer! Prijs: 2,59 euro per doosje (courgette 280 g, de andere ca. 140 g). Duurder dan zelf aan de slag gaan, maar voor zijn gemak, het geld zeker waard. Leuk is dat carrefour ons echt aan het groenten eten wil krijgen en daarom een promotie geeft van 2+1 gratis.

Courgettespaghetti met gerookte zalm

Ingrediënten (2 pers)
280 g courgettespaghetti (1 doosje 'so fresh' van carrefour)
2 sneden gerookte zalm, in reepjes gesneden
2 blaadjes salie, versnipperd
parmezaan
olijfolie
peper en zout
2 el griekse yoghurt (of volle geitenyoghurt)
limoensap  

Bereiding:
Meng voor het sausje yoghurt met wat limoensap (proeven!) en breng verder op smaak met peper. Zet apart.
Spoel de courgettespaghetti even onder koud stromend water en kook beetgaar (max. 2 min.) in ruim kokend water met een scheutje olijfolie en een snufje zout (net als echte spaghetti).
Giet af in een vergiet, spoel snel af met warm water, laat wat uitlekken en doe over in een warme schaal.
Meng er het sausje en de zalmreepjes onder, bestrooi met salie en rasp er parmezaan over.

 

 

 
GROM "De echte smaak van Italiaans ijsadv De dag starten met “un caffè”, flaneren door pittoreske straatjes, lokale marktjes ontdekken waar de geur van verse basilicum en zongerijpte tomaten overheerst, uitgebreid aperitieven op de gezelligste pleintjes ... lees meer
 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners