Kipfilet met linzenrisotto van chef Pieter Lonneville

image Printervriendelijke versie

Tijdens de voorstelling van de Label Rouge-kippen in Tête Pressée in Brugge, proefden we dit zalige gerechtje van chef Pieter Lonneville dat zeker ook op de feesttafel past. Ga eens niet voor kalkoen maar voor een hoevekip van topkwaliteit.


Kipfilet met linzenrisotto (4 pers)


voor de linzenrisotto:

50 g linzen (geweekt)
1/2 red curry pompoen
100 g fijngesneden sjalot
3 geplette teentjes look
1 tak rozemarijn
1 kaneelstok
boter
1/2 l kippenbouillon
1 sjalot, fijngesnipperd
1/2 bot peterselie, fijngesnipperd

voor de kipfilet:
kipfilet met vel Label Rouge
vijgencompote (stukken vijg en peer zachtjes laten compoteren met rode wijn, kaneel en steranijs)
koolzaadolie grof zout

voor de pompoenbolletjes:
kleine gele pompoen
koolzaadolie
gehakte
hazelnoot
citroen

linzenrisotto:
Snij de pompoen in grove brunoise, stoof aan met wat boter, sjalot, look, rozemarijn, kaneelstok en de geweekte linzen. Laat traag garen zoals een risotto en bevochtig geleidelijk met kippenbouillon. Verwijder eens gaar (ca. 20 min.) kaneelstok en rozemarijn en werk af met fijngesnipperde sjalot en peterselie en een klontje boter.

kipfilet:
Bestrooi de filet met grof zout en bak op de velkant in koolzaadolie tot hij mi-cuit is. Leg in een vuurvaste schotel met de velkant omhoog en strijk die licht in met de vijgencompote. Laat verder garen in de oven onder de grill.

pompoenbolletjes:
Haal met een kleine parisiennelepel bolletjes uit een gele pompoen, gaar ze in licht gezouten water, giet af en dep droog en bak ze even op in koolzaadolie samen met gehakte hazelnoot, werk af met een druppel citroen.

Chef Pieter Lonneville, Tête Pressée (Brugge) www.tetepressee.be

Meer weten over Label Rouge pluimvee www.volaillelabelrouge.com


 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners