Tip v/d CHEF Peter Goossens - Moet er in roerei een scheutje melk?

image Printervriendelijke versie

"Absoluut niet! Een roerei moet smeuïg zijn, maar dat bereik je niet met melk, wel met boter! Als extraatje kun je er een scheutje room indoen, al is dat zeker geen must. Hoe het dan wel moet?

Smelt in een pan met antiaanbaklaag een flinke klont boter op een laag vuur, laat zeket niet kleuren. Breek de eieren (2 per persoon) in een kommetje, klop ze wat los en giet ze in de pan. En dan... roeren! Want om een smeuïg roereitje te krijgen, moet er constant geroerd worden op een zacht vuurtje, anders koekt het ei aan en gaat het brokkelen. Als het roereitje mooi smeuïge is, kruid je het met peper en zout.

Op dat moment kun je er bijvoorbeeld grijze garnalen (verrassend als ontbijt), tomatenblokjes (lekker als lunch) of - de max - geschaafde truffel (perfect als voorgerechtje) aan toevoegen. Ook super is roereieren maken in een grote braadpan - wel blijven roeren! - en die 's morgens bij het ontbijt op tafel te zetten en iedereen zichzelf laten opscheppen. Bak als surplus wat spek heel krokant en zet ook die pan op tafel. Nog een mandje met ovenverse pistolets en je hebt een topontbijt!"

Peter Goossens Hof van Cleve, Riemegemstraat 1, 9770 Kruishoutem, www.hofvancleve.com

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners