Het Lekkere Westen laat 132 chefs op je los

image Printervriendelijke versie

Met de vijfde editie van ‘Het Lekkere Westen’ presenteert het provinciebedrijf Westtoer 132 chefs die de West-Vlaamse gastronomische troeven promoten. De chefs zijn meer dan ooit de toerischte ambassadeurs voor Brugge, het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek.

Dat je in West-Vlaanderen lekker kan tafelen, is een open deur intrappen. De regio heeft niet alleen de meeste Michelin-sterren in verhouding tot het bevolkingsaantal, er is ook een overvloed aan plaatsen waar je lekker kan eten en genieten van de locale streekproducten: van restaurantjes over brasseries tot eetcafés. Voeg daarbij het steeds groeiende aantal kleine brouwers die verrassende bieren aanbieden, een veelvoud aan ambachtelijke producenten, kleine culturele, maar vaak nog onbekende pareltjes en een overvloed aan wandel- en fietsroutes. Meer moet dat niet zijn, tenzij je nog wil overnachten in een kleine B&B of familiehotel met een originele en leuke invalshoek. Gelukkig zijn er ook daarvan massa’s in West-Vlaanderen!

In Het Lekkere Westen nemen 132 chefs je graag mee naar hun stukje Lekkere Westen. In de brochure en op de site stellen ze niet alleen zichzelf kort voor, de chefs geven ook tips waar je heen kan, vertellen waar hun producten vandaan komen, waar er lekker bier gebrouwen wordt, welk plekje je zeker moet gezien hebben,… Ook voor wie West-Vlaanderen goed kent – de West-Vlamingen onder u – heeft dit project nog veel verrassends in petto.

Lees Het Lekkere Westen-magazine online
Het Lekkere Westen
site http://www.hetlekkerewesten.be 
facebook https://www.facebook.com/hetlekkerewesten

 

 

Boho, het nieuwe biostreekbier


adv 
In het koninkrijk van het bier laten biobieren het minst van zich horen, maar toch zijn ze steeds talrijker. Nu is het Boho van Belgian Brew Factory dat zijn intrede doet op de Belgische markt... lees meer

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact