Fluitende konijntjes?

image Printervriendelijke versie

Met Pasen maken we het met z’n allen weer kleurrijk op tafel én in huis. Het aantal hebbedingetjes die voor sfeer moeten zorgen is zowat eindeloos. Meestal zijn ze nutteloos, maar af en toe duikt er toch iets op dat meer is dan versiering. De ‘pie bunny’ is zo’n spulletje: schattig en nuttig.

Op het eerste zicht lijken de ‘pie bunny’s’ van Le Creuset alleen maar schattige konijntjes - hazen corrigeert hier iemand - van  geglazuurd aardewerk. De beestjes hebben echter een klein gaatje achter hun lange oren en dat verraadt hun functie. Het zijn ‘pie whistles’ - wat je vrij, maar niet geheel correct, zou kunnen vertalen als ‘taartfluitjes’.

De ‘pie bunnies’ van Le Creuset zijn moderne broertjes van de eeuwenoude ‘pie birds’ die in Engeland gebruikt werden en worden. De holle vogeltjes worden midden in een pie geplaatst. Ze functioneren als een ‘stoomschoorsteen’. Omdat ze hol zijn en onderaan open, vullen ze zich met stoom. De stoom ontsnapt bovenaan door het kleine gaatje en  jawel, dan gaat het vogeltje fluiten zoals een ouderwetse waterketel. Omdat de stoom via het vogeltje, of het konijntje kan ontsnappen barst de korst van de pie niet.

Eerlijk is eerlijk. Of de ‘pie bunnies’ van Le Creuset ook kunnen fluiten, weten we nog niet. Dat wordt met Pasen uitgetest. Onze drie konijntjes – Horen, Zien en Knabbelen, hebben we ze gedoopt – staan, in afwachting van hun eerste pie, nu mooi te wezen op mijn bureau.

Er is wel een risico verbonden aan deze schattige beestjes, namelijk dat er steeds meer bijkomen. Konijntjes, je weel wel … Nee, serieus, voor je het weet, ben je een verzamelaar van fluitende konijntjes.

Pie bunny Le Creuset (kersenrood, marseille, zwart, oranjerood) prijs 8 euro per stuk - www.lecreuset.com

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact