Dat heerlijke Ardennengevoel, Rochehaut. Dag 2

image Printervriendelijke versie

Heerlijk geslapen! Geen enkel geluid te horen. Na een frisse douche en een korte ochtendwandeling naar Les Balcons is het tijd voor het ontbijt. De chef staat hoogstpersoonlijk eitjes en crêpes te bakken. Roerei of omelet? Met spek uiteraard. TVT-smaakmaker Marc-Pieter Devos

Na het ontbijt ontmoeten we hem en zijn vrouw Patricia voor een babbel over verleden, heden en toekomst van L’Auberge de la Ferme. En wat die toekomst betreft zit de familie Boreux op rozen. Er is niet alleen Jordan die ongetwijfeld voor een actualisering van de keuken zal zorgen, er is ook Eloise. Zij volgde een opleiding hotelmanagement en is nu de jonge ‘leading lady’ van Les Gites de Rochehaut.

Michel Boreaux omschrijft L’Auberge als “unique et multiple”. L’Auberge is niet 1 gebouw maar verschillende, niet 1 soort kamer maar verschillende. Wil je met zijn tweetjes confortabel onderduiken voor een paar dagen en verwend worden, het kan. Wil je met familie en vrienden een ‘gite’ huren en zelf je kostje koken, het kan, maar er is ook een traiteurdienst. Er is dus voor elk wat wils en voor elk budget.

Aan dochter Eloïse de taak om ons rond te leiden. We stappen in het elektrische wagentje en beginnen onze tocht naast de kerk van Rochehaut. “Dit huis is van mijn partner en mij, maar we verhuren het als gîte” lacht ze. Het zit duidelijk in de familie. Het ritje begint in het dorp en gaat dan steeds hoger. Eerst naar de charmante gite Les Tilleuls waar je met elf kan logeren. Ideaal voor een familie-uitje. Daarna verder hogerop, tot we bij Les Balcons zijn aanbeland.

Stel je het neusje van de zalm voor. Een gloednieuw complex gebouwd door de Antwerpse architect Hendryckx met twaalf appartementen en twee ‘gites’. Allemaal met een schitterend uitzicht over de meanderende Semois. In Le Petit Maison logeer je met acht personen, in Le Grand Maison met elf. Beide gites zijn bijzonder comfortabel ingericht met individuele badkamer bij elke slaapkamer en zeer goed uitgeruste keukens. In Le Grande Maison staat zelfs een snooker, mocht het even slecht weer zijn.

De volgende etappe op onze ‘grand tour’ is het Parc Animalière. Stel je ze geen hokjes voor met tamme dieren die uit je hand eten, maar een opeeenvolging van weiden waar hoevedieren uit de hele wereld genieten van het Ardense gras. Limousin-runderen, ezels, everzwijnen, herten, bizons, lama’s, mouflons, Ardense schapen, herten, muntjacs, varkentjes … Het lijkt wel een ark van Noah maar dan in een wijdse groene omgeving omzoomd door bossen. “En” zegt Eloïse “binnenkort verdwijnen ook de hoge omheiningen, zodat je straks de dieren kan observeren en fotograferen van dichtbij.”

Na een laatste groet aan de varkentjes keren we terug naar Rochehaut voor een middagmaal in de brasserie. De kaart is er gevuld met Ardense klassiekers en stevige vleesgerechten. Onze keuze valt op forel. Ook een streekgerecht , maar eentje dat je toch niet zo lief aankijkt.

L'auberge de la Ferme, Rochehaut  www.aubergedelaferme.be

PS. In de omgeving van Rochehaut kan je prachtige wandelingen maken en avontuurlijke fietstochten maken, maar dat doen we een volgende keer.

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners