LOTTE+

Printervriendelijke versie

Meer weten, beter eten

RECEPTEN
Lotte met tomaat en groenten  l  Tine Bral
Lotte in de oven met knolgroenten  l  Tine Bral
 
ARTIKELS
Chef Pieter Lonneville over lotte
Lekkere lelijkerd wordt Vis van het Jaar 2018  l  Tine Bral
Lotte: duivels lekker  l  Tine Bral

Weetjes:

- Er zijn 2 soorten zeeduivel: de gewone en de zwarte. Zeeduivel vind je zeer verspreid langs de Europese kusten, inclusief de Middelandse en Zwarte Zee. Onze vissers vangen hun zeeduivels hoofdzakelijk in de Keltische Zee, de Noordzee en de Golf van Biskaje

- De beste aankoopperiode voor zeeduivel is de zomer, de aanvoer is dan het grootst.

- Het vlees van de zeeduivel is bijzonder smakelijk. Het is wit, zeer vast en met 67 kcal heel mager. Het leent zich tot heel veel culinaire toepassingen. In zijn geheel kan je de staart pocheren of stomen. Filets en moten kunnen gebakken of gegrild worden.

 

 

Boho, het nieuwe biostreekbier


adv 
In het koninkrijk van het bier laten biobieren het minst van zich horen, maar toch zijn ze steeds talrijker. Nu is het Boho van Belgian Brew Factory dat zijn intrede doet op de Belgische markt... lees meer

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact