Tongstrelende combinaties: wijn en chocolade!

image Printervriendelijke versie

La Clé du Sud Chocolates en Kristel Balcaen, de Belgische Wine Lady of the Year 2018 en TVT-smaakmaker, slaan de handen in elkaar voor een uitzonderlijke degustatie van wijn & chocolade. Je kan de combinaties proeven op het Open Tuinenweekend op zaterdag 23 en zondag 24 juni.

Na ettelijke proef- en keursessies werden zes wijnen geselecteerd, waaronder 2 droge wijnen, een champagne, een rosé schuimwijn en enkele fijne dessertwijnen. Daarbij werden telkens passende pralines gekozen of gecreëerd. Kristel Balcaen, specialiste in wijnaroma's en in de combinatie van wijn en gerecht, is naast Wine Lady of the Year ook Champagne Ambassadeur 2018 voor België, Sommelier-Conseil, wijndocente, blogster en schrijfster voor verschillende wijnmagazines. Ze werkt aan een boek over wijnaroma's en food pairing.

Haar collega Sommelier-Conseil en B&B eigenaar Thomas Losonczy, is eveneens Ambachtelijk Chocolatier. Hij werkt met Belgische topchocolades en verse kwaliteitsproducten en opteert bewust voor kleinschaligheid en authenticiteit. Hij maakt een breed gamma pralines voor échte chocoladeliefhebbers, die van afwisseling en van pure en delicate smaken houden. Sinds 2017 is La Clé du Sud Ambassadeur van Lekker Oost-Vlaams, een titel uitgereikt door de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen.

Thomas: “Het is gekend dat er reeds lekkere combinaties bestaan tussen bier en chocolade. Met wijn is het vaak een moeilijker verhaal. Er zijn voor deze degustatie extra chocoladecreaties gemaakt, o.a. met Ruby1, de nieuwe "vierde" chocolade van Callebaut. Dit is een fris-fruitige chocolade die perfect samengaat met rode vruchten, maar ook hartige mogelijkheden biedt in de gastronomie.”

Kristel: “Het was een echte uitdaging om met de verschillende chocolades en vullingen aan de slag te gaan. Vooral met droge (niet-zoete) wijnen is de combinatie niet evident. Maar we hebben de uitdaging met veel 'goesting' aangenomen en erg leuke ontdekkingen gedaan. Ik ben heel blij met het resultaat!“

De wijn & chocolade combinaties zijn te proeven aan democratische prijzen tijdens het Open Tuinenweekend op zaterdag 23 en zondag 24 juni in het Oost-Vlaamse Bottelare, Rood Beeldekenstraat 61, van 10 tot 18 uur.

La Clé du Sud Chocolates www.lacledusud.be
Kristel Balcaen www.wineandwords.be

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners