KNOLSELDER+

Printervriendelijke versie

Meer weten, beter eten


RECEPTEN 

Knolseldersoep met gerookte paling l Tine Bral
Knolseldersoep l Tine Bral
Knolseldergratin l Tine Bral  

salade - Salade van wintergroenten met honing  l  Tine Bral
vis - Lotte in de oven met knolgroenten (o.a. knolselder) l Tine Bral


ARTIKELS
Veldwerk: de knolselder van Dries en Nathalie uit Pittem l Tine Bral


WETEN
- Omdat de knollen niet vorstbestendig zijn, werden ze vroeger buiten ‘ingekuild’ om ze te bewaren. Vandaag worden ze herplant in serres waardoor ze de hele winter beschikbaar zijn.
- Van de knol gebruik je wat je nodig hebt en de rest bewaar je - ingewreven met citroen - makkelijk 14 dagen in vershoudfolie gedraaid in de koelkast.
 

IN DE KEUKEN
- Voor je stukken van de knol gaat verwerken moet je altijd de bittere schil verwijderen. Snijd het eventuele worteldeel af en schil de stukken dan met een dunschiller. 
- Knolselder kan je rauw eten of gebruiken als smaakmaker in stoofpotten en soepen. Omdat knolselder een hoog natriumgehalte heeft, gebruik je bij het koken beter geen zout, maar kruiden als koriander, oregano en venkelzaad.
- Een klassieker is fijngeraspte knolselder met een remouladesaus, een mayonaise waar je fijngesnipperde augurk, kappertjes en tuinkruiden aan toevoegt. 

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact