Tip v/d CHEF Geert Van Hecke - Moet het vel van de tomaat?

image Printervriendelijke versie

“Niet noodzakelijk, nee. In het restaurant gaan de velletjes er steeds af en de pitjes eruit, de meeste gasten vinden dat immers zo het aangenaamst. Voor mezelf hoeven de velletjes er niet af, ik vind het zelfs lekker.

Van kleine trostomaten en kerstomaatjes geeft het velletje net een krokantje aan de vruchten. Wat ik vaak doe thuis is de tomaten vlak voor we ze gaan eten in een salade bijvoorbeeld, in 2 of 4 snijden. Kerstomaatjes kunnen gewoon in een hap gegeten worden natuurlijk. Er is veel verschil in tomaten. Ik ben vaak in Zuid-Frankrijk en daar zijn de tomaten gewoon superlekker en sappig, je proeft de zon, hier mis ik dat toch wel. Een coeur de boeuf hier en daar: een wereld van smaakverschil!

Nu zijn er vaak dikke tomaten met een stug vel, dan kun je het beter ook afhalen. Je kent de truc: enkele tellen in heet water en onmiddellijk in ijskoud water en het pelletje haal je er moeiteloos af. Waarvoor ik wel steeds de velletjes verwijder is voor tomatentartaar. Velletjes en pitjes weg, vruchtvlees in stukjes snijden, fijngesnipperde sjalot erbij en op smaak brengen met een goede olijfolie, peper, zout en drupje tabasco. Kan een warme tomatensaus vervangen!”

Chef Geert Van Hecke l Zet'joe, Langestraat 11, 8000 Brugge, www.zetjoe.be

 

 

Boho, het nieuwe biostreekbier


adv 
In het koninkrijk van het bier laten biobieren het minst van zich horen, maar toch zijn ze steeds talrijker. Nu is het Boho van Belgian Brew Factory dat zijn intrede doet op de Belgische markt... lees meer

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact