Chefs & Meesters - album

"Elke pit of zaad kun je laten ontkiemen: mosterdzaad, pompoen-, zonnebloem-, pijnboompitten. De enige vereiste is voldoende licht, verse lucht en luchtcirculatie. Een vensterbank is ideaal. Koop...

Lees meer
 

"Wij telen zelf knolselder in onze tuin en bewaren ze voor de winter in onze groentekelder op 5°C. Knolselder combineert goed met rood vlees én met vis. We verwerken de knol in heel diverse...

Lees meer
 

"Voor een smaakvolle visfumet, basis voor een vissaus of -soep, gebruik je graten en koppen van platvissen als zeetong, tarbot, griet,... Het allerbelangrijkste is de graten zeer goed te spoelen....

Lees meer
 

"Ik werk graag met truffels, ze geven diepte aan je gerechten. Hun aroma is bedwelmend, hun smaak ongelooflijk! Bij het woord truffel denk je spontaan aan de zwarte wintertruffel, de tuber...

Lees meer
 

"Het is nu volop oesterseizoen. Dat loopt van september tot april, de 8 maanden met een ‘r’: huit ‘r’ ofte het Franse ‘huître’. Komen platte oesters enkel langs de Europese kusten voor, de holle...

Lees meer
 

"In onze tuin kweken we onze eigen kruiden en groenten van april tot aan de eerste vorst. We hebben ook fantastische hokkaïdopompoenen die we oogsten als ze nog klein zijn. Natuurlijk kun je deze...

Lees meer
 

10/3 - De Hommage van brouwerij 3 Fonteinen is één van de tien Belgische brouwsels die het dit jaar tot de top honderd van beste bieren ter...

Lees meer
 

10/3 - Tweesterren chef Bart De Pooter (Pastorale, Reet) nodigt dit voorjaar in zijn Brusselse restaurant WY regelmatig een buitenlandse collega uit...

Lees meer
 

5/3 - Sergio Herman en Nick Bril kregen voor het eerst in de ateliers van Maes Inox in Harelbeke hun keukenfornuis voor de The Upper Room...

Lees meer
 

24/2 - De cirkel is rond? Van Wortegem-Petegem tot Les Vans. De bekendste aller Vlaamse chefs Piet Huysentruyt staat opnieuw in de illustere rode...

Lees meer
 

Elke week stellen de Meesterkoks van België een 'Meesterkok van de week' voor.
Als kleinzoon van een visser en chef van een restaurant met ‘zicht op zee’ zou je verwachten dat vis een voorname...

Lees meer
 

Filip Claeys, chef van restaurant De Jonkman kennen we als een bescheiden, maar koppige doorzetter. Trouw aan zijn roots - grootvader was visser - plaatst hij Noordzeevis prominent op zijn kaart....

Lees meer
 

Geert Van Der Bruggen gaf zijn restaurant...

Lees meer
 

Arabelle Meirlaen is de chef van Li Cwerneu in Huy. Ze is een van ‘coming chefs’ van Wallonië die traditie en inventiviteit naadloos samenvoegen. Ze legt graag humor en emotie in haar gerechten en...

Lees meer
 

Geert Van Hecke is de chef van het driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge. Zijn keuken is creatief, eerlijk en subtiel. Koken op het ritme van de seizoenen is voor de chef een must en...

Lees meer
 

Bart Desmidt is de chef van restaurant Bartholomeus – 1 Michelinster - op de zeedijk in Knokke-Heist. De zee speelt een belangrijke rol in zijn leven en in zijn keuken. Als kleinzoon van een...

Lees meer
 

Hij is een prille dertiger met drie Michelinsterren achter zijn naam. Maar zegt Gert De Mangeleer van het Brugse restaurant Hertog Jan: “Er is nog groeipotentieel, we kunnen nog beter”

... Lees meer
 

Chef Felix Alen kookt reeds 40 jaar op hoog niveau met de Vlaamse streekkeuken als inspiratiebron. Hij is de bezieler van Xaverius, het eerste Centrum voor Eet- en Tafelcultuur in ons land. En,...

Lees meer
 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners