Ceviche van wijting en gele courgette met een jus van duindoornbes - CHEF Bruno Timperman

image Printervriendelijke versie

Wijting kun je bakken en frituren, maar ook perfect rauw eten. Dit fantastische gerecht van chef Bruno Timperman van Bistro Buut te Brugge aten we op de voorstelling van de Vis van het Jaar.

Ingrediënten (voor 4pers.)

voor de wijting:
1 wijting van 350 g
zout

voor de gele courgette:
2 gele courgettes
100 g suiker
200 ml citroenazijn
300 ml water

voor de jus van duindoornbes:
500 g duindoornbessen
100 ml sinaasappelsap
50 ml olijfolie
Xantana (dikkingsmiddel)
zout

als afwerking:
enkele duindoornbessen, gele mosterdkruidbloempjes, dille

Bereiding:
Wijting: Fileer de wijting of vraag dit aan je vishandelaar. Snij de filets in flinterdunne plakjes. Breng op smaak met zout en bewaar in de koelkast.

Gele courgette: Meng de suiker samen met de citroenazijn en het water tot een zoetzure marinade. Snij flinterdunne plakjes van de courgette en leg ze 15 minuten in de marinade. Schik de gemarineerde plakjes courgette dakpansgewijs op huishoudfolie, leg er de plakjes wijting op, rol de folie strak op zodat je een mooie vaste rol krijgt. Snij de rol in 4 schijven, verwijder de folie en plooi de plakjes met een pincet open tot een bloem.

Jus van duindoornbes: Hou enkele duindoornbessen apart. Mix de rest van de bessen met het sinaasappelsap en de olijfolie. Voeg een mespunt Xantana toe en mix tot een gladde emulsie. Breng op smaak met zout.

Afwerking: Lepel de jus in het midden van het bord, schik er de ceviche van courgette en wijting op. Werk af met gele mosterdkruidbloempjes, duindoornbesjes en blaadjes dille.

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners