Brew Society stelt Martha voor

image Printervriendelijke versie

Geen gebrek aan creatieve geesten in Heule. Bij de Brew Society volgen ze graag de moderne biertrends zonder de extreme kantjes op te zoeken. En dat hoeft ook niet, hun bieren stralen voldoende volwassenheid uit, ondanks dat de brouwerij nog maar 2 jaar bestaat. Het is vooral het werk van hoofdbrouwer Bjorn (voormalig Gulden Spoor) dat er zoveel finesse in het bier zit.
TVT-smaakmaker Bert Mattijs

Verwacht geen grote architecturale mirakels wanneer je ze bezoekt: een gigantische hal, verschillende aanpalende zalen waarin de brouwzaal en gevestigd is en nog een aparte ruimte met houten vaten (voor derden) vormen deze brouwerij. Maar meer hoeft dat ook niet te zijn: Brew Society doet wat het moet doen: innoverende en vooral goeie bieren brouwen.

Brouwer achter het roer, Björn (in een vorig verleden nog actief bij Het Gulden Spoor), weet perfect hoe een goed bier te brouwen, het technische zit dan ook in z’n bloed. Bijgestaan door Nicolas voor het commerciële aspect zijn ze een tandem die op korte tijd Brew Society als maatstaf in de markt heeft gezet. Denk bijvoorbeeld aan bier met quinoa, ik ken weinig brouwers die deze combinatie al aangedurfd hebben maar Quinoux is een laag alcoholisch (4,5%) én smaakvol bier.

Brew Society werd opgericht om derden de kans te geven bier te (laten) brouwen en te ontwikkelen. Bekend is bijvoorbeeld Hugel, die met de Zeven Hoofdzonden, verschillende bieren op de markt brengt die uit de ketels van Björn rollen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot rijping op vat of andere dragers, elk met hun eigen diversiteit. Het is vooral Martha, het vlaggenschip van de brouwerij waarmee ze sterke groei kennen. Iedere Martha heeft haar eigen karakter (kijk maar naar de kroonkurk met steeds een andere tekst) en je weet waar het deze brouwers om te doen is. Geen eenheidsworst maar verzorgde, kwalitatieve producten die, misschien wel wat braaf voor een doorwinterde bierliefhebber, toch wel een grote massa van mensen aanspreken.

Aan creativiteit geen gebrek en tussen de lijnen hoor je de ambitie van beide heren en hun team. Gestage groei, zonder excessen met vooral kwaliteit als voornaamste kenmerk, eerder dan kwantiteit. Iets wat in deze stormachtige bierwereld meer de uitzondering dan de regel wordt.

Contactgegevens: Brew Society Kortrijkstestraat 103A 8501 Heule https://www.thebrewsociety.be/

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners