BERT MATTIJS

Printervriendelijke versie

Drie bakken Westvleteren, na twee maal telefoneren. Een wereldrecord, niet?
Het overkwam Bert in 2010, toen een volledige leek in de bierwereld. Ondertussen is hij gediplomeerd hobbybrouwer, zytholoog, bezieler van Beer Awards, Bert & Bier en actief verteller voor Brouwerij Het Anker. Zijn passies liggen vooral in de verhalen achter bier en de geschiedenis van de brouwers.
Vandaag brouwt Bert zelf in zijn garage op een zelfgemaakte installatie, schrijft hij artikels voor allerhande magazines, organiseert hij jaarlijks een consumentenprijs voor bier en geeft hij de liefde voor het gerstenat door aan vriend en vijand. Met twee zoons is de opvolging hopelijk verzekerd!

Pils is helemaal terug
Pils is aan een ware revival bezig, al enkele jaren. Steeds meer brouwerijen durven hun pils als centraal ankerpunt in de brouwerij te plaatsen en daar zijn goeie redenen voor.
lees meer
(november 2018)

Winterbieren, wat zijn dat?
De donkere maanden staan weer voor de deur en dat betekent maar een ding: winterbieren! Afin, wat daar voor door moet gaan. Ik voorspel een weergaloos feest van “Christmas”, “X-Mas”, “Winter editie”, “Winterbier”, … Ik kan zo nog wel even doorgaan.
lees meer
(oktober 2018)

Brew Society stelt Martha voor
Geen gebrek aan creatieve geesten in Heule. Bij de Brew Society volgen ze graag de moderne biertrends zonder de extreme kantjes op te zoeken. En dat hoeft ook niet, hun bieren stralen voldoende volwassenheid uit, ...
lees meer
(augustus 2018)

Boek: Belgische trappisten- en abdijbieren
Ik moet erkennen: er zijn veel bierboeken op de markt. Vele richten zich vandaag op beer & food, andere willen je op café krijgen en nog andere zijn een ware encyclopedie. Dit boek wil geen van allen zijn, het wil vooral een fotoalbum met uitleg zijn ...
lees meer
(juni 2018)

Bieren in de Provence
Geen zorg, ik ga niemand dwingen bier te drinken in de Provence, rosé blijft de grote slokop. Wat ik wel wil vertellen, is dat er interessante brouwerijen actief zijn en best heel goeie bieren brouwen. Als je een doorsnee Fransman vraagt hoeveel brouwerijen er actief zijn in Frankrijk zal hij of zij ... lees meer (juni 2018)
België Bierland, ook als het geen tripel moet zijn!
België wordt door velen nog steeds beschouwd als het biermekka, hoewel er zeker en vast ook in onze buurlanden interessante dingen gebeuren. Onze trappistbieren zijn wereldvermaard, onze sterke bieren een mijlpaal in de geschiedenis. En toch merk je een zucht naar verandering... lees meer
(mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners