vlees - Gegrilde lamskoteletjes met verse Provençaalse kruiden

image Printervriendelijke versie

"Lamskoteletjes op de BBQ zijn altijd lekker en maken regelmatig deel uit onze wekelijkse table d’hôtes menu’s.  De kwaliteit van het lamsvlees bij ons in de streek is uitstekend. De lammetjes van onze leverancier van de Lance berg zijn van biologische landbouw, lopen vrij rond en eten zelf veel Provençaalse kruiden zoals tijm,  rozemarijn, lavendel. Dat proef je echt als je van zijn lamsvlees proeft. Hierbij een receptje van gegrilde lamskoteletjes met verse Provençaalse kruiden dat wij op onze BBQ klaar maken." smaakmakers Elena en Luc

 

(voor 6 pers.)
12 lamskoteletten 1-1 ½ cm dik
2 à 3 grote teentjes knoflook, gepeld
2 eetlepels olijfolie
1 citroen
1 ½ theelepel fijngehakte verse rozemarijn (of ½ theelepel gedroogde)
1 ½ theelepel verse tijmblaadjes (of ½ theelepel gedroogde)
1 ½ theelepel fijngehakte verse bonenkruid (of ½ theelepel gedroogde)
1 ½ theelepel fijngehakte verse marjolein (of ½ theelepel gedroogde)
¼  theelepel zout
¼  theelepel paprikapoeder
versgemalen zwarte peper

Leg de lamkoteletten in een grote schaal (kom), voeg de fijn gesnipperde kruiden, de gehakte teentjes knoflook, peper, zout en paprikapoeder en meng goed. Wrijf de olijfolie en de citroensap over de koteletten. Dek af met een folie en zet in de koelkast gedurende minstens 3 uur zodat de smaken mengen en de koteletten marineren.

Het vlees +/- 30 min. voor het bakken uit de koelkast halen.
Bak ongeveer 3 min. aan elke kant op de BBQ om ze “saignant”  te hebben, baktijd is afhankelijk van de grootte van de lamskoteletjes. Zet de koteletten opzij en laat 5 min. rusten voor het serveren.
Serveer bv. met een aïoli en gegrilde courgettes of venkel op de BBQ.

Bon appétit !


 

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners