Topchefs creëren exclusieve Land Rover Defender pralines

image Printervriendelijke versie

De Land Rover Defender, een icoon binnen de auto-industrie, heeft sinds kort zijn eigen chocolade versie. Sterrenchefs Sergio Herman, David Martin, Gert De Mangeleer en Jonnie Boer en chocolatier Dominique Persoone zelf, maakten elk een unieke praline met een eigen smaak en invulling, gemaakt in de vorm van de Land Rover Defender. De chocolade Defenders zijn exclusief te koop in de winkels van Dominique Persoone, The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen.

Sinds kort kunnen de chocoladefanaten en Defender fans ook exclusieve chocolade Defender pralines proeven. De aanleiding van deze pralines is een samenwerking tussen Land Rover en chocolatier en eigenaar van The Chocolate Line, Dominique Persoone. Samen met nog vier andere chefs, Sergio Herman, Jonnie Boer, David Martin en Gert De Mangeleer, werden er vijf chocolade Defenders uitgewerkt, elk met een eigen smaak.

Het idee om Chocolade Defenders te maken, ontstond door de samenwerking met de sterrenchefs en Land Rover zelf. Alle betrokken chefs zijn immers eigenaars van een Land Rover en ook overtuigde ambassadeurs van het merk. De unieke samenwerking heeft geleid tot een doosje waarin alle inspiratie en creativiteit van de chefs in zijn vervat.

“We hebben aan elke chef gevraagd een vulling te maken die hun persoonlijkheid typeert. Ook de kleurtjes van de Defender konden ze vrij kiezen. Hun ontwerp werd bij ons in het atelier getest en terug opgestuurd naar de chefs ter goedkeuring. Ik vond het belangrijk dat de smaken en ontwerpen zo goed mogelijk werden uitgevoerd volgens het oorspronkelijke idee van de chefs.”, aldus Dominique Persoone

De verpakking is geïnspireerd op de Matchbox van vroeger, ook weer zeer toepasselijk gezien de Defender (de allereerste 4x4) iets heel nostalgisch heeft. Het design werd namelijk in 1947 bedacht door Maurice Wilks, die zijn eerste schets maakte in het strandzand van Red Wharf Bay.


 

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact