Supersnelle paddenstoelenbouillon

image Printervriendelijke versie

Met stip mijn aanrader voor de feesten. Een echte smaakbom die als lichte starter meteen de toon zet. Deze bouillon ziet er fantastisch mooi uit, is lekker, voedzaam en is in no time klaar. En, zowel veggies als vleesfans zullen dit lusten. smaakmaker Tine

 

Ingredienten (ca 4 pers)
2 l groentenbouillon (van anderhalf blokje - heb je tijd en zin, maak de bouillon dan zelf)
1 wortel, in reepjes gesneden
1/4 rammenas, in reepjes gesneden
1/4 savooikool, in reepjes gesneden
4 shii-take, in plakjes gesneden
2 eryngi, hoed en steel apart in plakjes gesneden
handvol shimey, witte en bruine gemengd, steeltjes bijgesneden
1 grote bundel enoki, in 4 verdeeld
omelet van 1 ei, afgekoeld, opgerold en in reepjes gesneden
korianderblaadjes

Bereiding:
Los de bouillon op in kokend water, voeg wortel, rammenas en savooi toe en laat even doorkoken. Zet het vuur lager, doe er shii-take, eryngii en shimeyi bij en laat ca. 10 min. zachtjes sudderen. Voeg de enoki toe en laat nog even doorwarmen.

Verdeel over de voorverwarmde diepe borden alle groenten en paddenstoelen op de enoki na. Giet er de bouillon bij, leg in elk bord een bundeltje enoki en werk af met eislierten en koriander.  Dien goed warm op.

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners