Roze olifantje viert 25ste verjaardag met Delirium Argentum

image Printervriendelijke versie

Delirium Tremens, het bier dat wereldberoemd is omwille van zijn roze olifant, viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Brouwerij Huyghe wou dit jubileum niet zomaar laten voorbij gaan en ontwikkelde speciaal voor de gelegenheid een limited edition feestbier dat de naam Delirium Argentum mee kreeg. Het bier is een Indian Pale Ale van 7% en is nu slechts in beperkte oplage beschikbaar.

Delirium Tremens (8,5%) zag het levenslicht in 1989 en is vandaag de dag het paradepaardje van de brouwerij. Sinds het bier in 1997 werd verkozen als ‘Best Beer in the World’ kende het bier van de roze olifant een stijle opgang. Vandaag wordt dit bier verkocht in meer dan 75 landen wereldwijd. De Delirium-familie werd de afgelopen jaren nog uitgebreid met een aantal varianten: Delirium Red (8,5%) , Delirium Nocturnum (8,5%) en Delirium Christmas (10%). En ook het zusje van Delirium, Deliria (8,5%) dat 2 jaar geleden voor het eerst werd gebrouwen, heeft intussen een trouwe schare fans verzameld.

Speciaal voor de 25ste verjaardag van Delirium Tremens lanceert brouwerij Huyghe nu een limited edition feestbier: Delirium Argentum, waarbij de naam een knipoog is naar het zilveren jubileum.

Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van de brouwerij, vertelt over het bier: “We zijn uitermate fier dat Delirium Tremens al 25 jaar bierliefhebbers overal ter wereld kan bekoren. Om dit te vieren ontwikkelden we dit feestbier, waarbij 6 soorten hop, waaronder 3 Amerikaanse, werden gebruikt, alsook (gebrande) gerste- en tarwemout.  Het bier onderging ook een dry-hopping. Het resultaat is een bier van 7% met een complexe bitterheid door de hopsamenstelling en met aroma’s van citrus, met daarachter een toets karamel afkomstig van de gebrande mout. Van het bier werd slechts 350 HL gebrouwen en het bier is vanaf nu beschikbaar bij de betere bierhandels.”

Oproep etiket ontwerp via social media

Brouwerij Huyghe staat er om gekend heel actief te zijn op de social media kanalen en bij de uitwerking van het 25-jaar feestbier werd de online Facebook community (@Delirium Brewery) van maar liefst 36.000 fans betrokken. De brouwerij lanceerde immers een oproep onder haar fans om het etiket te ontwerpen voor Delirium Argentum. Uit alle inzendingen koos de brouwerij uiteindelijk voor het ontwerp van Carolina Plano uit Canada, omwille van de eenvoudige, maar tegelijk toch moderne en strakke uitstraling van het etiket waarop de iconische roze olifant toch duidelijk zichtbaar blijft. De ontwerpster kreeg een vermelding op het achteretiket.
 
Jubileumpakketten te winnen

Omdat de brouwerij ook graag haar fans laat mee genieten, lanceerde het een opvallende actie: wie dit jaar ook iets speciaals viert waarbij 25 jaar centraal staat - een 25-jarig huwelijk of een 25-ste verjaardag -  maakt kans op een Delirium Tremens jubileumpakket, bestaande uit Delirium bieren, glazen en gadgets. Meer info daarover op http://www.delirium.be/25jaar. Elke maand zijn er 3 gelukkige winnaars.

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners