pasta - Tagliatelli met paddenstoelen

image Printervriendelijke versie

"Als het even kan gebruik ik verse paddenstoelen, maar deze zijn vaak van zo’n erbarmelijke kwaliteit dat gedroogde me meer smaakzekerheid geven. Een receptje uit de streek van Treviso waar in de winter de velden radicchiorood kleuren." smaakmaker Tine

Ingrediënten:
10 g gemengde gedroogde paddenstoelen, geweekt (tijd zie verpakking) en drooggedept 
160 g pasta 
1 ui, fijngesnipperd 
2 blaadjes radicchio, gescheurd  -
enkele walnoten 
1el olijfolie 
schilfers parmezaanse kaas

Bereiding:
Bak de ui glazig in de olie. Doe er de paddenstoelen bij en laat ze even meebakken.

Voeg de helft van de radicchio toe en laat meewarmen.

Kook de pasta beetgaar (tijd zie verpakking) in een grote pan met water met een scheutje olie. Giet af, spoel even om onder stromend water en laat goed uitlekken.

Verdeel de pata over warme borden, verdeel er de saus over en werk af met de rest van de radicchio en de kaas.

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners