Leiestreek zet de roodbruine biercultuur in de kijker

image Printervriendelijke versie

Op zondag 6 mei 2018 zetten de brouwerijen De Brabandere in Bavikhove, Omer Vander Ghinste in Bellegem, Rodenbach in Roeselare en Verhaeghe in Vichte de deuren gratis open voor het grote publiek. Voor het eerst zijn er in de aanloop naar Rondje Roodbruin ook extra roodbruine evenementen.

Een klavertje vier van bier
De brouwerijen De Brabandere (Bavikhove), Omer Vander Ghinste (Bellegem), Rodenbach (Roeselare) en Verhaeghe (Vichte) werken al sinds 2012 met elkaar en Toerisme Leiestreek samen om de Vlaamse roodbruine bieren te promoten. Dit is een categorie bieren van gemengde gisting, met zure en lichte smaak. De belangrijkste hiervan zijn Petrus Roodbruin, Rodenbach Classic, Vanderghinste Roodbruin en Duchesse de Bourgogne. Om die roodbruine bieren in de kijker te zetten, organiseren de vier brouwerijen in samenwerking met Toerisme Leiestreek op zondag 6 mei de vierde editie van Rondje Roodbruin.

Met de bus of per fiets van brouwerij naar brouwerij

Op 6 mei stellen de vier brouwerijen van 10u tot 18u hun deuren gratis open voor het grote publiek. Elke bezoeker kan de bieren degusteren en kennis maken met het unieke verhaal van elke brouwerij. Randanimatie zorgt ervoor dat elke bezoeker een leuke dag beleeft. Om verantwoord te kunnen proeven, wordt er gezorgd voor gratis busvervoer tussen de verschillende brouwerijen. Daarnaast kunnen de fietsers met de knooppunten van het Fietsnetwerk Leiestreek de verschillende locaties met elkaar combineren.

foto: Frank Degryse

Roodbruine evenementen in aanloop naar Rondje Roodbruin
Toerisme Leiestreek en de steden Kortrijk, Roeselare en Harelbeke pakken voor het eerst uit met verschillende evenementen die ervoor zorgen dat toeristen een volledig ‘weekendje roodbruin’ kunnen beleven. Het aanbod varieert van culinaire bierwandelingen tot een roodbruine fietstocht en workshops rond bier- en foodparing. Bovendien kan je een roodbruin logiesarrangement boeken.

Alle info op www.rondjeroodbruin.be

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners