Brouwerij De Poes haalt zilver op Australian International Beer Awards

image Printervriendelijke versie

De Tieltse Brouwerij De Poes van Stijn David behaalde zilver met De Poes Blond op de 25e editie van de Australian International Beer Awards (AIBA). AIBA is de grootste jaarlijkse competitie wereldwijd waar zowel bier op fles als op vat beoordeeld wordt. In 2017 namen 355 brouwerijen deel, goed voor 2042 inzendingen. (mpd)


(foto's William Roelens)

Brouwerij De Poes werd opgericht in 2014 en beschikt sinds 2016 over een eigen microbrouwerij in Tielt. Na brons op de International Beer Challenge 2016 en zilver op de World Beer Challenge 2016 is dit een derde internationale erkenning op korte tijd.

In de categorie Blonde (Best Belgian / French Style Ale), scoort De Poes Blond een tweede plaats. Het gaat om een ongefilterd bier van 8 vol % alcohol en van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het bier is fruitig met een lichte alcoholtoets achteraan de tong. Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromahop ontstaat een bitterheid die mooi in balans is. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor een aangename frisheid en verwijzing naar bloemen en citrus.

“Om continu te kunnen verbeteren, onderwerpen we De Poes regelmatig aan diverse tests. En wat is leerrijker dan een onafhankelijke jury die blind diverse bieren proeft en vergelijkt. De erkenning betekent veel voor ons”, zegt een trotse Stijn David, oprichter en brouwer van Brouwerij De Poes.

Brouwerij De Poes (Tielt)  www.brouwerijdepoes.be

 

 

Boho, het nieuwe biostreekbier


adv 
In het koninkrijk van het bier laten biobieren het minst van zich horen, maar toch zijn ze steeds talrijker. Nu is het Boho van Belgian Brew Factory dat zijn intrede doet op de Belgische markt... lees meer

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact