BBQ - Gegrillde groenten van chef Kris De Roy van 'f Hofke van Bazel

image Printervriendelijke versie

Chef Kris De Roy: "Ik werk steeds op een Big Green Egg een professionele BBQ die een moderne versie is van de 1000 jaar oude ovens uit China en Japan. Het is gemaakt van dik, hittebestendig keramiek dat zeer hoge temperaturen verdraagt. Aan de buitenzijde is een - koud blijvende - glazuurlaag aangebracht. Door de rondom-verwarming wordt voedsel sneller gaar en blijft vlees lekker mals. Het kunnen afsluiten van een BBQ geeft fantastische bakresultaten."Ingrediënten (4 pers):
assortiment groenten zoals:
1 gele courgette, in plakken gesneden - 1 groene courgette, in plakken gesneden - 1 aubergine, in plakken gesneden   - 2 zoete uien, in ringen gesneden  - eventueel 2 tomaten, in plakken gesneden  - 2 grote witte champignons, in plakken gesneden

olijfolie
rijstolie 
yuzu-olie 
2 teentjes knoflook, in stukken gesneden 
1 takje tijm 
1 bl laurier 
peper en zout 
vogelmuurkruid (eventueel voor de afwerking)

Bereiding:
Besprenkel de groenten met olijfolie en laat ca. 15 min. trekken. Draai halfweg, de groenten moeten de olie opzuigen. Leg ze op het rooster, duw even aan zodat er een tekening ontstaat, draai tussenin even en neem van zodra klaar van het vuur. Leg in een ruime schaal, besprenkel met een beetje rijst- en yuzu-olie, leg er de kruiden op en breng op smaak met peper en zout. Laat wat marineren en serveer meteen of hou warm in een oven op 100°C. De groenten kan je als side dish geven, maar ook als antipasta samen met mozzarellabolletjes en charcuterie.

chef Kris De Roy

    
 


 

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners