Paaslam in de houtoven

image Printervriendelijke versie

Afgelopen winter hebben we nieuw kook-speelgoed geïnstallleerd. Een mooie houtoven staat in onze grote hangar te pronken.  Zalig zeg om daar pizza’s in te bakken, te experimenteren met brood erin te bakken, vlees-en visgerechten erin klaar te maken.  Een Paaslam met aardappeltjes, een wilde zeebaars,… heerlijke resultaten met zo’n lichte gerookte tint.
TVT-smaakmakers Anouck & Joris

Het begint met hout klieven, dan hout te stoken, dan de temperatuur te meten met zo’n toffe laser thermometer wat er uit ziet als een revolver. Dan zoek je een braadslee uit welke tegen een stootje kan. Daarin gaat een Paaslam in grove stukken gesneden, ingewreven met gedroogde Bretoense algen en gedroogde basilicum, hier en daar een teentje knoflook erin. Daar aardappeltjes in de schil bij en flink wat olijfolie, peper en zout. Zorg voor een temperatuur tussen 160-200°C.

Braad het vlees gaar in de houtoven gedurende 1 uur per kilo vlees. Laat het lamsvlees rusten onder aluminiumfolie alvorens aan te snijden en te genieten van het smeuïgste vlees dat je al geproefd hebt :) !!

Vrolijk Pasen allemaal vanuit het zonnige Bretagne,  Anouck & Joris

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact