Berichten - album

Een groter contrast is nauwelijks denkbaar. Op de drukke steenweg voor restaurant Castor raast het verkeer continu voorbij in een hels tempo. Binnen – achter de hoge grijze gevel in beton – ademt...

 

De wijnen van Luberon zijn minder gekend dan die van vele andere gebieden uit de zuidelijke Rhône, zoals Châteauneuf-du-Pape, Gigondas of Tavel. Dus toen ik onlangs de kans kreeg om het...

 

Het is nog vroeg als we door de nevelige velden naar de serres van Bart Pynnebrouck in Oostnieuwkerke rijden. Vijf plukkers zijn er al druk in de weer met struikboontjes te 'overplukken'. Langzaam...

 

Karen Keygnaert van Cantine Copine in Brugge neemt in juli deel aan een exclusief The Women of Food-evenement in Californië, georganiseerd door de Amerikaanse reserveringssite Resy.com, en met de...

 

"Radijs is de groente van het jaar. Een goede keuze want dit leuke, lekkere en pittige - door de mosterdolie in de schil - rode bolletje lust iedereen. Naast rode radijsjes heb je ook paarse,...

 

We merkten het onlangs nog op de Printemps des Champagnes in Reims: bio is hipper dan ooit in de wijde wijnwereld. Eerder deze maand werd dit in Gent nog eens bevestigd. Daar vond voor de tweede...

 

La Clé du Sud Chocolates en Kristel Balcaen, de Belgische Wine Lady of the Year 2018 en TVT-smaakmaker, slaan de handen in elkaar voor een uitzonderlijke degustatie van wijn & chocolade. Je...

 

Ik moet erkennen: er zijn veel bierboeken op de markt. Vele richten zich vandaag op beer & food, andere willen je op café krijgen en nog andere zijn een ware encyclopedie. Dit boek wil geen...

 

Er gaat geen week voorbij of vlees komt negatief in het nieuws. In slachthuizen worden dieren mishandeld, runderen worden gebrandmerkt als oorzaak van klimaatopwarming, er wordt gerotzooid met...

 

Kookeet wordt eind september opnieuw dé culinaire ontmoetingsplek voor fijnproevers, bourgondiërs en gastronomen! Jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers stellen zelf hun menu samen uit een rijke...

 

Geen zorg, ik ga niemand dwingen bier te drinken in de Provence, rosé blijft de grote slokop. Wat ik wel wil vertellen, is dat er interessante brouwerijen actief zijn en best heel goeie bieren...

 

Na 3 edities in Vlaanderen, 1 die de grens met Nederland overschreed in de Maasvallei, en een ronde in Wallonië, trok de Vlaamse Wijngilde met haar wijnrally dit jaar naar de Champagnestreek. Meer...

 

De zon schijnt uitbundig maar het is best wel fris met een strakke wind. We doen dan ook onze vesten aan om naar de ingang van de serres te lopen. Totaal overbodig blijkt eenmaal binnen want hier...

 

"Ik werk al acht jaar met zeewier. Het was prof. Colin Janssen van de UGent, een specialist in zeewier, die mij de aanzet gaf. Het is hét voedsel van de toekomst! Super gezond, boordevol eiwitten...

 

De tweede editie van de PURR wijnbeurs [met extra nadruk op de eind-R, uitgesproken op z’n Gents] nadert met rasse schreden. In het weekend van 2 en 3 juni komen dertig wijnmakers uit heel Europa...

 

Heerlijk geslapen! Geen enkel geluid te horen. Na een frisse douche en een korte ochtendwandeling naar Les Balcons is het tijd voor het ontbijt. De chef staat hoogstpersoonlijk eitjes en crêpes...

 

Er even tussenuit. Ver van de drukte, midden de natuur. Heerlijk relaxen, een flinke wandeling maken of een stevig stukje fietsen. Niks moet, alles mag. Ver hoef je er niet voor te ‘reizen’ want...

 

"Bloemkool is een eenvoudige, maar heerlijke groente waarvan je echt alles kan gebruiken: roosjes, stronk én bladeren. Werp de bladeren dus niet weg (ze zijn heel gezond), maar bak of rooster ze,...

 

Bart de Pooter: "Dit is een mooie erkenning voor het werk dat we met het hele team gedaan hebben de voorbije jaren. De eetgewoonten zijn veranderd, mensen eten steeds meer groenten. We hebben daar...

 

En of de goden van groenten houden! Gisteren werd in het kleine dorpje Bazel onder een staalblauwe lucht de eerste internationale editie van ‘We’re Smart World’ georganiseerd. Hoogtepunt was het...

 

Vorige week rolde Saladebijbel het derde boek van onze TVT-smaakmaker Mari Maris van de persen. In deze nieuwe kookbijbel vind je uiteraard alle salade-klassiekers maar ook een veelvoud aan...

 

België wordt door velen nog steeds beschouwd als het biermekka, hoewel er zeker en vast ook in onze buurlanden interessante dingen gebeuren. Onze trappistbieren zijn wereldvermaard, onze sterke...

 

Toen bekend werd dat Chicago gaststad zou zijn voor de allereerste halal beurs op Amerikaanse bodem was mijn journalistieke nieuwsgierigheid meteen geprikkeld. En zo stond ik op een vrijdag in...

 

Wil je onze smaakmaker Mari Maris ontmoeten, dan kan dat tijdens De Tuindagen van Beervelde van 11 tot en met 13 mei. Mari is er elke dag aanwezig op de stand (724) ‘Les Hauts-de-France’ waar de...

 

De Printemps des Champagnes is een jaarlijks event waar wijnbouwers hun champagnes voorstellen aan journalisten, handelaars, restauranthouders en sommeliers. 22 associaties lieten dit jaar hun...

 

 

 

Boho, het nieuwe biostreekbier


adv 
In het koninkrijk van het bier laten biobieren het minst van zich horen, maar toch zijn ze steeds talrijker. Nu is het Boho van Belgian Brew Factory dat zijn intrede doet op de Belgische markt... lees meer

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact