Berichten - album

Op zondag 6 mei 2018 zetten de brouwerijen De Brabandere in Bavikhove, Omer Vander Ghinste in Bellegem, Rodenbach in Roeselare en Verhaeghe in Vichte de deuren gratis open voor het grote publiek....

 

"Droog rijpen (dry aged) is een proces waarbij enzymen inwerken op de eiwitten in het vlees waardoor het malser en intenser van smaak wordt. De stukken vlees worden opgehangen in een speciale...

 

Naast de Piëmontese druivenvariëteiten barbera, dolcetto en ruché, waarover we het in het eerste deel van dit artikel hadden, is er ook de lichtgekleurde maar niet te onderschatten grignolino, een...

 

"Daslook is een voorjaarskruid met een heerlijk fris bieslook-knoflookachtig aroma. Het is een plantje uit de alliaceae-familie waartoe ook ui, prei en sjalot behoren, dat groeit in schaduwrijke...

 

Beginnen doen we met een bescheiden brokje geschiedenis. De oorsprong van de typische Chicago hotdog met zijn vele toppings ligt bij Fluky’s, een joods hotdogkraam dat tijdens de grote economische...

 

Italië is niet alleen een wondermooie vakantiebestemming maar ook een prachtig wijnland, dat veel nog te ontdekken schatten verbergt in elk van haar 20 wijnregio’s. Eén van de toppers daar is...

 

"Elke pit of zaad kun je laten ontkiemen: mosterdzaad, pompoen-, zonnebloem-, pijnboompitten. De enige vereiste is voldoende licht, verse lucht en luchtcirculatie. Een vensterbank is ideaal. Koop...

 

Koksijde? Dat is zee, zand en zon! En als er geen zon is, lekker uitwaaien en lange wandelingen maken langs het strand. Maar de stad aan de westkust, vlak bij de Franse grens, heeft zoveel meer te...

 

In de wijnwereld wordt vaak lyrisch gesproken over de waaier aan aroma's die we in wijn terugvinden. Maar wat zijn wijnaroma's precies, en hoe belanden ze in ons glas?
...

 

Vandaag werd in Flanders Expo de nieuwe editie van het culinaire jaarboek Foodprint voorgesteld. Traditiegetrouw werden ook de winnaars bekend gemaakt van verschillende awards: Wine Lady of the...

 

In 2017 was Willem Hiele voor Gault&Millau de ‘Ontdekking van het jaar’ en straks moet hij – als nieuwkomer op de O.A.D. Top100+ lijst van de Beste Europese Restaurants – tijdens de...

 

België heeft al lang niet meer het alleenrecht op lekker bier en Amerikaans bier is al lang niet meer synoniem met waterachtig en flets bier die naam niet waardig. In Chicago alleen al staat de...

 

Op het Tastingfestival Meug! wordt een uitzonderlijke nieuwe whisky voorgesteld: Arran A La Belge. Deze whisky is het resultaat van ren uniek project waarbij Schotse whisky een tweede rijping...

 

Het stormt en de opstijgende vliegtuigen in Zaventem hebben het flink lastig. Ook wij moeten tegen de wind opboksen als we in Kampenhout naar de grote loods van witloofteler Patrick Van Ingelgom...

 

"Sjalot is iets zachter en zoeter van smaak dan gewone ui. Al kunnen kleine sjalotjes best pittig zijn! Hoe scherp ze smaken, hangt af van de soort. De 'cuisse de poule', de lange sjalotten,...

 

Valentijn en chocolade, het is een prachtig duo. Nog mooier wordt het als je zelf voor je liefste overheerlijk chocolade lekkers klaarmaakt. Moeilijk? Helemaal niet. Dominique Persoone vertelt je...

 

"Skrei is een jonge kabeljauw uit de diepe koude wateren van het arctische deel van de Barentsz Zee. Hij is enkele in februari en maart te koop, een echt seizoensproduct! Omdat de skrei vooral...

 

Elke dag ben ik dankbaar voor de stad waarin ik leef en de vele mogelijkheden die we hier hebben, zeker ook op culinair gebied. Zo opende vorige week een filiaal van H-Mart, supermarkt met...

 

Toen Pieter Verheyde ons een jaar geleden vertelde dat hij aan een boek werkte over champagne, dacht ik ongewild … het zoveelste champagneboek! Maar Pieter kennende – topsommelier met een, sorry...

 

"De 'vis van het jaar' wordt naast lotte ook staartvis of zeeduivel genoemd. De laatste naam kreeg hij van de vissers die vroeger ronduit bang waren van zijn grote afschrikwekkende kop. Ze gooiden...

 

De prijs van mooiste vis zal hij nooit behalen, maar voor de prijs van lekkerste maakt hij wel veel kans: zeeduivel, ofte lotte, ofte staartvis. Als dertigste ‘Vis van het Jaar’ koos VLAM, Vlaams...

 

"Het is nu volop de tijd van deze AOC-kaas van rauwe koemelk uit de Zwitserse en Franse Jura. Hij wordt uitsluitend tijdens de winter gemaakt als de koeien op stal staan. 's Zomers als ze in de...

 

18 januari 2018! Als dit geen mooie datum was! Mooi qua cijfers en mooi omdat ons keukenproject eindelijk definitief uit de startblokken schoot door de komst van loodgieter Francis en electricien...

 

Langs de weg liggen nog restanten van de onverwachte sneeuwval van enkele dagen geleden. Het dooit met regen en wind, met als gevolg dat de velden er nat en modderig bijliggen. Eigenlijk het...

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact