Vers uit de oven

CHEF v/d Week Tim Boury over king crab.

5/1  De feesten zijn voorbij, maar sommige topproducten zijn er het hele jaar. En, komt Valentijn er straks niet aan? Tim: "Deze krab uit de diepe koude wateren van de poolcirkel is een topproduct. Erop vissen is een hachelijke karwei... lees meer

 
Panna cotta met yoghurt.

Een heerlijk licht dessertje dat je kunt afwerken met fruit naar keuze, maar ook met schilfers chocolade, notencrumble of verkruimelde speculaas. Ideaal voor de High Tea op kerstdagnamiddag!... lees meer TVT-smaakmaker Tine Bral

 
De wijntrends voor 2019.

20/12  Het is altijd een beetje koffiedik (of droesem) kijken wat de toekomst ons brengt, maar met de feestdagen in het vooruitzicht durf ik me al eens aan een voorspelling wagen – toch wat wijn betreft... lees meer TVT-smaakmaker Kristel Balcaen

 
CHEF vd Week Ralf Berendsen van La Source over langoustine.

17/12  "Langoustine is een prachtproduct om mee te werken, maar ook een héél delikaat product dat echt levende vers moet zijn. Leven doen ze wel niet meer als ze in de keuken belanden, langoustines worden op de boot kort gekookt zodat ze loskomen van hun pel... lees meer

 
Het favoriete recept van Christine: gevulde portobello’s.

5/12  Het lievelingsgerecht van Christine Van Steenkiste (Chamrova) zag ik helemaal zitten. Ze maakt het vaak de dag vooraf, laat het rusten in de koelkast en warmt het vlak voor eten kort op in een warme oven. De smaken zijn dieper en ... lees meer TVT-smaakmaker Tine Bral

 
Veldwerk: de champignons van Christine Van Steenkiste.

5/12  In een druilerige winterregen rijden we binnen bij Chamrova, het champignonbedrijf van Christine Van Steenkiste in Ingelmunster, waar het bio-label prominent aan de gevel schittert. Er hangt een subtiele champignongeur ... lees meer

 
Kip & Co met een label.

3/12   Enkele jaren terug reden we in zonnige vakantiemood langs kleine baantjes door de Landes toen we plots in een weide een heleboel kippen hun kostje zagen vergaren. Natuurlijk zijn we gestopt bij de boerderij waar we letterlijk 'te velde' kennismaakten met de Label Rouge... lees meer TVT-smaakmaker Tine Bral

 
Kipfilet met linzenrisotto van chef Pieter Lonneville.

3/12  Tijdens de voorstelling van de Label Rouge-kippen in Tête Pressée in Brugge, proefden we dit zalige gerechtje van chef Pieter Lonneville dat zeker ook op de feesttafel past. Ga eens niet voor kalkoen maar voor een hoevekip van topkwaliteit... lees meer 

 
CHEF vd Week Davy Schellemans van Veranda over aardpeer.

"Aardpeer is een beetje de kameleon onder de groenten, je kunt er alle kanten mee uit en hij past bij zowat alles van vlees over wild tot vis. Aardpeer schommelt qua smaak tussen artisjok en champignon, vandaar het Engelse... lees meer

 
Alle smakelijke nieuws is welkom

de tafel van Tine richt zich tot iedereen die graag tafelt en op zoek is naar gezond, eerljk en smakelijk eten. Op deze pagina serveren wij het smakelijkste nieuws vers uit de oven. Heb je groot of klein nieuws? Open je een horeca-zaak of breng je een nieuw product op de markt? Organiseer je een smakelijke evenement?... Laat het ons weten: marc-pieter [dot] devos [at] mdmedia [dot] be (TVT-redactie)

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia & partners